Dýňové koření používám do sušenek, dýňového sirupu, na přípravu dýňového latte a do mnoha dalších receptů. Na hlavní fotce můžete vidět dýňový páj, do kterého jsem koření také použila. V obchodě jsem ho nikde neviděla, tak jsem si ho začala sama míchat:-).
Na mých stránkách najdete spousty receptů, kde ho používám. Stačí do hledání zadat slovo dýňové koření a všechny vám vyskočí:-).
Poznámka: Koření jsem si zapomněla vyfotit a už ho mám spotřebované. Brzy budu dělat další várku, tak vám sem pak hned hodím fotku.
Suroviny
- 3 lžíce mleté skořice
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky muškátového oříšku
- 3/4 lžičky mletého nového koření*
- 3/4 lžičky mletého hřebíčku*
*pro výraznější chuť dejte dvojnásobek hřebíčku i nového koření
Vše promíchejte metličkou a přendejte do dózy.
Zázvor i muškátový oříšek jsem použila z pravebio.cz. Muškátový oříšek je již namletý a to najemno, což ušetří čas. Navíc je ho za tu cenu víc než dost. Sušený zázvor je v raw kvalitě (stejně tak i muškátový oříšek), což je hodně znát na výsledné chuti. Dříve jsem kupovala zázvor v supermarketu, ale byl hořký a při přidání koření do latte byl výsledek nahořklý. Tenhle chutná opravdu jako zázvor a je to vynikající:-).