Když jsou vedra, vyhýbám se pečení a vaření. Nač doma ještě přitápět, že?
Minulý týden jsem si do zásoby upekla chlebík – je to norský Knekkebrod. Složení je podstatně zdravější, než u klasického. Jsou tam ovesné otruby, spousta semínek, celozrnná mouka… Kromě toho nám doma moc chutná a výhodou je právě i jeho dlouhá trvanlivost.
Poslední dobou ujíždím na hummusu, a tak jsem ho použila i pro přípravu této svačiny.
Budete potřebovat:
- Knekkebrod (RECEPT)
- Chilli hummus (Kupuji v Bille nebo dělám domácí)
- Salátová okurka
- Sůl, pepř
- Sezam
- Citron
Postup
Knekkebrod natřete poctivou dávkou hummusu.
Na to dejte kolečka okurky, posypte špetkou soli, pepře a sezamu. Nakonec zakápněte citronem nebo olivovým olejem. Někdy dávám i trochu mleté červené papriky.
Poznámky:
Když nemám chilli hummus, stačí ten klasický posypat špetkou mletého chilli.