Máte rádi různé závitky? Tak to se vám bude hodit recept na tenhle dip. Nejlíp chutná se závitky z rýžového papíru. Namočíte si rýžový papír, dovnitř dáte zeleninu jako je okurka, mrkev…dál třeba cizrnu nebo kuřecí maso a nějaké ty bylinky jako je koriandr. Zabalíte, namočíte do dipu a dokonalá večeře je na světě.
Anebo jen vezměte salátový list, do něj dejte okurku, mrkev a opečenou cizrnu. Polijte dipem a posypte sezamem. To je taky velká dobrota:-P. Doporučuji vyzkoušet i na salát místo závitky.
Miso dip:
- 100 g arašídového másla vyrobeného z pražených arašídů
- 2-4 lžičky cizrnové miso pasty SUNFOOD VM s.r.o.
- 2-4 lžičky pšeničného sirupu SUNFOOD VM s.r.o.
- 1 lžíce citrónové šťávy (nebo o kousek víc, podle chuti)
- Špetka chilli vloček
- Špetka mletého zázvoru
- 2-3 lžíce vody
- 2 lžičky sójové omáčky
Arašídové máslo si doma snadno vyrobíte z pražených arašídů. Klidně mohou být solené, to vůbec nevadí. Chce to ale silný mixér, ideálně s pěchovátkem abyste nemuseli zastavovat a pravidelně míchat. Po cca 2 minutách mixování budete mít krásně hladké máslo. V obchodě totiž často obsahuje i suroviny, které tam vůbec mít nemají.
Vše na dip dejte do misky a dobře promíchejte metličkou. Ochutnejte a podle chuti přidejte cokoliv, co vám tam chybí – víc chilli, citronu, sůl, rýžový ocet… Pro hustý dip použijte méně vody, k namáčení závitků dejte zase více.
Kdo má rád, může přidat i trochu česneku anebo rýžového octa