Děti milují krupicovou kaši (a já také). Právě recept na krupicovou kaši mě inspiroval k vytvoření receptu na krupicové vánoční cukroví. Vlastně i obsahuje stejné ingredience: mléko, cukr, máslo a krupici. Přidala jsem i rozinky, které jsou uvnitř cukroví příjemné sladké překvapení, ale kdo nemá rozinky rád může vynechat. Krupicové cukroví vydrží v lednici jen několik dní. Dlouhá trvanlivost ale není nutná, protože cukroví u nás mizí vždycky závratnou rychlostí.

Suroviny

  • 160ml mléka
  • 55g dětské krupičky
  • 75g cukru
  • 50g másla
  • Pár rozinek (10g)
  • 2 nitky šafránu
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku
  • silikonová forma s dětským motivem nebo ve tvaru perníkových panáčků

Příprava

  1. Máslo roztavte na pánvi. Nasypte na něj krupičku a za častého míchání smažte 10 minut. Sporák nastavte na nízkou teplotu, aby se krupička nepřipálila.
  2. Mezitím si v hrnci přiveďte k varu mléko se šafránem, rozinkami, cukrem a muškátovým oříškem. Když se mléko začne vařit můžete sporák vypnout a mléko dát zatím stranou.
  3. Když se krupička opéká už 10 minut je čas přidat mléko. Připravené mléko s kořením nalijte opatrně do pánve a míchejte. Bude to hodně bublat tak pozor ať se nespálíte.
  4. Krupicovou kaši míchejte do zhoustnutí, měli by stačit 2 minuty.
  5. Když je kaše dostatečně hustá lžičkou jí rozdělte do silikonových formiček. Když jsou naplněné ještě je upěchujte, aby krupicová směs byla v celé formičce.
  6. Před vyklopením je lepší dát formu ještě na 10 minut do mrazáku. Půjde to snadněji. Cukroví po vyklopení podávejte nebo uložte do uzavřeného obalu

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny, pro delší trvanlivost můžete cukroví zamrazit