Recept na tvarohové lipánka na těchto stránkách najdete.  Už jsme psala jak si vyrobit vanilkového nebo kakaového lipánka, ale  dnes mám pro vás recept na čokoládový tvaroh se zakysanou smetanou. Zakysaná smetana dodá tvarohu kyselejší chuť která se k tvarohu hodí. Přidáním cukru tvaroh většinu své chuti ztratí a zakysaná smetana jí vytáhne zpátky. Tahle kombinace chutná opravdu skvěle.

Suroviny

  • 50g měkkého tvarohu (plnotučný nebo polotučný)
  • 50g zakysané smetany
  • 25g cukru
  • 1 a 1/2 lžičky hořkého kakaa

Příprava

Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a hořké kakao dejte do misky. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladka a do úplného rozpuštění cukru.

dezert můžete zkonzumovat ihned nebo uložit do lednice. Po noci strávené v lednice bude hustší a chutě se dokonale propojí.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3-4 dny