Suroviny
Na 1 čokoládový pudink budete potřebovat:
- 32g kukuřičného škrobu
- 8g hořkého kakaa
Pro větší množství (10 pudinků)
- 320g kukuřičného škrobu
- 80g hořkého kakaa
Příprava
Všechny suroviny smíchejte a nasypte do zip sáčku po jedné porci. Také můžete použít dózu a nasypat do ní větší množství. Na 500ml mléka pak odvážíte 40g čokoládového pudinku.
Skladování: při pokojové teplotě (mimo dosah vlhkosti)
Trvanlivost: 1 rok
Použití:
1 čokoládový pudink (40 gramů)
Odměřte si 500ml mléka. Z toho odeberte cca 400ml mléka (přibližněa spolu s 2 lžíce cukru přiveďte k varu. Zbytek mléka (100ml) smíchejte v misce s pudingovým práškem a metličkou rozmíchejte hrudky. Když mléko vaří přilijte směs s pudingem a za stálého míchání vařte 2 minuty.
Pudink podávejte teplý nebo vychlazený.
Pozn. Dodržujte dobu varu 2 minuty, škrob je po této době varu pro tělo stravitelnější. Také zmizí jeho moučná chuť
TIP: Pro pudink bez škraloupu pudink hned po nalití do sklenice nebo misek pocukrujte moučkovým cukrem. také ho můžete ihned přetáhnout potravinovou fólií.