Ovesné mléko je zdravé a chutné rostlinné mléko. Obsahuje vysoké množství vlákniny, takže se po něm budete cítit déle plní. Stejně jako z kravského si i z ovesného mléka můžete připravit různé nápoje a smoothie. Dnes si vyrobíme čokoládové ovesné mléko, slazené pouze třtinovým cukrem namísto bílého. Ani na bezlepkové dietě se totiž nemusíte vzdát ovesných vloček, stačí se v obchodě se zdravou výživou podívat po vločkách bezlepkových. Výroba čokoládového mléka je pak už jen otázkou pár minut.

Suroviny

  • 750ml vody
  • 100g bezlepkových ovesných vloček( 1 hrnek)
  • 35g třtinového cukru
  • 10g hořkého kakaa

Příprava

  1. Ovesné vločky namočte na 30 minut do studené vody.
  2. Vodu z namáčení vylijte.
  3. Vločky nasypte do síta a důkladně propláchněte studenou vodou.
  4. Propláchnuté vločky zalijte studenou vodou a rozmixujte.
  5. Přeceďte přes síto a lžící z vloček vymačkejte zbytek mléka.
  6. Získané ovesné mléko vraťte do mixéru a rozmixujte s kakaem a třtinovým cukrem. Podle chuti přidejte více kakaa nebo cukru. Cukr lze nahradit datlovým, agávovým sirupem nebo jiným sladidlem které rádi používáte.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: max. 3 dny