Luxusní muffiny se třemi druhy čokolády. Nejraději je jím ještě teplé, protože při každém kousnutí narazíte na rozteklou čokoládu a pokaždé jinou. Jsou vláčné, měkoučké a plné čokolády. Čokoláda je má láska a zatím jsem se této závislosti vzdát nedokázala. Můžu jí mít k snídani, obědu, svačině, večeři nebo v noci…zkrátka kdykoliv. Pokud také máte rádi čokoládu nebo máte chuť na sladké, věřím, že tyto čokoládové muffiny plně vaše chutě uspokojí😊.
Na 8 muffinů:
- 140g hladké mouky
- 130ml kysaného podmáslí
- 125g krupicového cukru
- 35g hořkého kakaa
- 30g hořké čokolády
- 30g mléčné čokolády
- 30g bílé čokolády
- 1 vejce vel. M
- 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička instantní kávy
- ¼ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
Pomůcky: muffinová nebo kovová forma, také můžete použít papírové košíčky na muffiny nebo silikonové muffinové košíčky.
Příprava:
- Máslo dejte rozpustit a než vychladne začněte připravovat těsto.
- Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, kávou, jedlou sodou a solí.
- Do mísy k suchým surovinám nyní můžete přidat zbytek surovin: vajíčko, máslo a podmáslí. Dobře promíchejte.
- Čokoládu (všechny tři druhy) pokrájejte na malé kousky a přidejte do těsta.
- Těsto rozdělte do muffinových formiček nebo papírových košíčků. Naplňte je do ¾, to je tak akorát, aby těsto mělo dostatek místa na vyběhnutí. Silikonovou formu nevymazávejte, kovové vymažte máslem a vysypte moukou. Vršek muffinů ještě můžete posypat kousky čokolády, ať jsou pěkně vidět.
- Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 220 stupňů 3 minuty a poté teplotu snižte na 180 stupňů 12-17 minut. Díky vysoké teplotě na začátku těsto pěkně vyběhne. Otestujte špejlí: pokud bude čistá jsou upečené.
- Před vyndáním z formy nechte muffiny 10 minut chladnout na lince.
Muffiny můžete podávat rovnou v silikonových formičkách anebo je před podáváním z formiček vyndat.
Muffiny podávejte samotné, ozdobte čokoládovou polevou, šlehačkou, posypejte kakaem nebo moučkovým cukrem, Také šlehačka, arašídové máslo nebo džem by byly skvělé.