Recept na čokoládové cookies s kousky arašídového másla. Když jsem v eshopu Pepis objevila tyhle arašídové čipy, hned jsem věděla, na co je použiju. Ještě ten den, co mi přišel balíček, jsem upekla čokoládové sušenky a do nich přidala tyto kousky. Líbí se mi, že se neroztečou, vypadá to dobře a chuťově jsou taky moc dobré. Část jsem snědla jen tak, jako arašídové bonbony😊.
Upéct sušenky je rychlovka, jen všechno smícháte a dáte do trouby. Jsou vynikající:-P-
Těsto vám vystačí na 20-30 sušenek
Kousky z arašídového másla
Sehnala jsem je na www.pepis.shop. Jsou od společnosti Reeses´s. V sáčku je plno kousků, vystačí vám to na spoustu sušenek. Na rozdíl od arašídového másla se tyto kousky nerozpouští, takže vypadají stejně po upečení, jako před ním. Chutnají výborně a sušenky vypadají moc hezky
V tomto článku najdete ochutnávku dobrot z obchodu Pepis:-): Ochutnávka dobrot z pepis.shop
Suroviny:
- 210g krupicového cukru
- 160g hladké mouky
- 130g změklého tuku nebo másla
- 20g hořkého kakaa
- 1 vejce vel. M (50 gramů)
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- +100g kousků arašídového másla
Postup:
Změklý tuk nebo máslo dejte do mísy společně s cukrem a 2-3 minuty šlehejte.
Přidejte hladkou mouku, kakao, vajíčko, jedlou sodu, a sůl. Ručně nebo v robotu dobře promíchejte.
Jako poslední přidejte arašídové kousky. Nasypte je do těsta a opět promíchejte.
Připravte si 2 plechy vyložené pečícím papírem. Troubu dejte předehřát na 175 stupňů.
Těsto naberte polévkovou lžící a pomocí druhé stáhněte na plech. Vytvoříte tak hromádku. Neuhlazujte ji, až se zahřejte, sama se rozlijte do stran. Mezi sušenkami musí být odstup, proto použijeme dva plechy. Dělala jsem sušenku z 1 vrchovaté polévkové lžíce těsta.
Do každé sušenky ještě zapíchněte pár arašídových kousků, aby byly pěkně vidět.
Nyní můžete dát péct první plech. Sušenky pečte 15-20 minut. Možná budou na první pohled ještě měkké, ale po vychladnutí ještě ztuhnout.
Po upečení dejte péct druhý plech.
Sušenky sundejte z plechu až po vychladnutí. Ještě teplé jsou hodně křehké.
Poznámky k receptu
- Použít můžete máslo i heru.
- Krupicový cukr lze nahradit cukrem třtinovým.
- Sušenky pečte na středním roštu.
- Po vyndání plechu z trouby, počkejte alespoň 10 minut, než je z plechu sundáte. Teplé jsou hodně křehké a mohly by se vám rozpadnou.
- Před uložením do dózy nechte sušenky zcela vychladnout. Ideální je mřížka, aby sušenky chladly ze všech stran.
- Sušenky také můžete zamrazit. V mrazáku vám vydrží několik měsíců a rozmražené jsou během pár minut. Stačí je nechat vyndané na lince.