Recept na čokoládové cookies s kousky arašídového másla. Když jsem v eshopu Pepis objevila tyhle arašídové čipy, hned jsem věděla, na co je použiju. Ještě ten den, co mi přišel balíček, jsem upekla čokoládové sušenky a do nich přidala tyto kousky. Líbí se mi, že se neroztečou, vypadá to dobře a chuťově jsou taky moc dobré. Část jsem snědla jen tak, jako arašídové bonbony😊.

Upéct sušenky je rychlovka, jen všechno smícháte a dáte do trouby. Jsou vynikající:-P-

 

Těsto vám vystačí na 20-30 sušenek

 

Kousky z arašídového másla

Sehnala jsem je na www.pepis.shop. Jsou od společnosti Reeses´s. V sáčku je plno kousků, vystačí vám to na spoustu sušenek. Na rozdíl od arašídového másla se tyto kousky nerozpouští, takže vypadají stejně po upečení, jako před ním. Chutnají výborně a sušenky vypadají moc hezky

V tomto článku najdete ochutnávku dobrot z obchodu Pepis:-): Ochutnávka dobrot z pepis.shop

 

Suroviny:

  • 210g krupicového cukru
  • 160g hladké mouky
  • 130g změklého tuku nebo másla
  • 20g hořkého kakaa
  • 1 vejce vel. M (50 gramů)
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • +100g kousků arašídového másla

 

Postup:

Změklý tuk nebo máslo dejte do mísy společně s cukrem a 2-3 minuty šlehejte.

Přidejte hladkou mouku, kakao, vajíčko, jedlou sodu, a sůl. Ručně nebo v robotu dobře promíchejte.

Jako poslední přidejte arašídové kousky. Nasypte je do těsta a opět promíchejte.

Připravte si 2 plechy vyložené pečícím papírem. Troubu dejte předehřát na 175 stupňů.

Těsto naberte polévkovou lžící a pomocí druhé stáhněte na plech. Vytvoříte tak hromádku. Neuhlazujte ji, až se zahřejte, sama se rozlijte do stran. Mezi sušenkami musí být odstup, proto použijeme dva plechy. Dělala jsem sušenku z 1 vrchovaté polévkové lžíce těsta.

Do každé sušenky ještě zapíchněte pár arašídových kousků, aby byly pěkně vidět.

Nyní můžete dát péct první plech. Sušenky pečte 15-20 minut. Možná budou na první pohled ještě měkké, ale po vychladnutí ještě ztuhnout.

Po upečení dejte péct druhý plech.

Sušenky sundejte z plechu až po vychladnutí. Ještě teplé jsou hodně křehké.

Poznámky k receptu

  • Použít můžete máslo i heru.
  • Krupicový cukr lze nahradit cukrem třtinovým.
  • Sušenky pečte na středním roštu.
  • Po vyndání plechu z trouby, počkejte alespoň 10 minut, než je z plechu sundáte. Teplé jsou hodně křehké a mohly by se vám rozpadnou.
  • Před uložením do dózy nechte sušenky zcela vychladnout. Ideální je mřížka, aby sušenky chladly ze všech stran.
  • Sušenky také můžete zamrazit. V mrazáku vám vydrží několik měsíců a rozmražené jsou během pár minut. Stačí je nechat vyndané na lince.