Recept na extra čokoládové cookies. Jsou to americké cookies – kulaté sušenky plné z kakaa a plné kousků čokolády. Vím, že by se to nemělo, ale ráda si na nich pochutnám, když jsou ještě teplé. Sice dokud nevychladnou, moc nedrží pohromadě, když já mám ráda tu rozteklou čokoládu uvnitř.
Cookies existuje plno druhů, který si vybrat?:-P
Pár tipů, jak si tyto sušenky ještě vylepšit:
- Sušenku potřete (rovnou stranu) arašídovým máslem. Nejlepší je máslo z pražených arašídů.
- Nebo dvě sušenky slepte 1 kopečkem vanilkové zmrzliny. Obalte potravinovou folií (nebo Včelobalem) a dejte do mrazáku. Vytvoříte tak zmrzlinové sendviče.
- Do těsta přidejte 3 druhy čokolády – bílou, mléčnou a hořkou.
Suroviny:
- 200g krupicového cukru
- 140g změklého másla nebo hery
- 130g hladké mouky
- 50g hořkého kakaa
- 1 vejce vel. M
- ½ lžičky jedlé sody
- +50g hořké nebo mléčné čokolády
Postup:
Všechno kromě čokolády dejte do mísy a dobře propracujte. Můžete si pomoct kuchyňským robotem. Máslo použijte změklé, pak to půjde lépe.
Nakonec do těsta přidejte hořkou nebo mléčnou čokoládu nakrájenou na kousky. Čokoládu nekrájejte úplně nadrobno, ať o ní v sušenkách víte. Použít můžete i mix mléčné, bílé a hořké čokolády.
Promíchejte a můžete dát rozpálit troubu na 175 stupňů.
Připravte si plec vyložený pečícím papírem. Naberte 3 polévkové lžíce těsta a udělejte kuličku. Vytvoříte tak 9 kuliček = 9 velkých sušenek. Pokud použijete jeden plech jako já, hodně se vám slijí dohromady, raději je upečte postupně – 2 plechy jsou ideální.
Do každé kuličky ještě zapíchejte větší kousky čokolády, ať je pěkně vidět.
Sušenky pečte 11-13 minut. Budou docela měkké, ale po vychladnutí se ještě zpevní.
Nechte vychladnout.