Rychlá čokoládová poleva na polití vaflí, lívanců nebo zmrzlinových pohárů. Obsahuje čokoládu i kakao a chutná díky tomu jak tekutá horká čokoláda. Místo kupovaných topingů které ani jako čokoláda nechutnají vyzkoušejte tuto skvělou domácí tekutou čokoládovou polevu.

 

Budete potřebovat:

  • 100ml mléka
  • 55g cukru
  • 25g hořkého kakaa
  • 15g mléčné (2-3kostky)
  • 2 lžička kukuřičného škrobu*

*nebo čokoládového pudingu

 

  1. Mléko, cukr a hořké kakao smíchejte.
  2. V malém hrnci přiveďte k varu.
  3. Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 4 lžičkách studené vody
  4. Škrob přidejte za stálého míchání do hrnce.
  5. Vařte 2 minuty (stále míchejte) na střední teplotu nebo dokud omáčka nezhoustne
  6. Poté odstavte.

Polevu používejte teplou nebo vlažnou. Po vychlazení v lednici může trochu ztuhnout, stačí jí znovu ohřát na sporáku nebo v mikrovlnce

 

Použití: na vafle, palačinky, lívance, zákusky, dorty…

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny