Rychlá čokoládová poleva na polití vaflí, lívanců nebo zmrzlinových pohárů. Obsahuje čokoládu i kakao a chutná díky tomu jak tekutá horká čokoláda. Místo kupovaných topingů které ani jako čokoláda nechutnají vyzkoušejte tuto skvělou domácí tekutou čokoládovou polevu.
Budete potřebovat:
- 100ml mléka
- 55g cukru
- 25g hořkého kakaa
- 15g mléčné (2-3kostky)
- 2 lžička kukuřičného škrobu*
*nebo čokoládového pudingu
- Mléko, cukr a hořké kakao smíchejte.
- V malém hrnci přiveďte k varu.
- Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 4 lžičkách studené vody
- Škrob přidejte za stálého míchání do hrnce.
- Vařte 2 minuty (stále míchejte) na střední teplotu nebo dokud omáčka nezhoustne
- Poté odstavte.
Polevu používejte teplou nebo vlažnou. Po vychlazení v lednici může trochu ztuhnout, stačí jí znovu ohřát na sporáku nebo v mikrovlnce
Použití: na vafle, palačinky, lívance, zákusky, dorty…
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny