Tuto omáčku můžete použít jako přeliv na různé dezerty jako jsou lívance, palačinky nebo zmrzlinové poháry.
Suroviny
- 120ml mléka
- 35g hořkého kakaa
- 3 lžíce arašídového másla
*cukr nebo sladidlo dle chuti (volitelně)
Příprava
- Kakao nasypte do mléka a metličkou dobře promíchejte.
- Nalijte do malého hrnce spolu. Přidejte také cukr.
- Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 3-5 minut. Omáčku jsem vařila jsem na střední teplotu.
- Omáčka začne během vaření houstnout a tmavou. To se začalo kakao rozpuštět a mléko zahušťovat. Doba vaření se bude lišit, ale že je omáčka hotová poznáte když zhoustne a ztmavne (jako na fotce). Jen dávejte pozor aby se nepřipálila.
- Odstavte a přidejte hořkou čokoládu i arašídové máslo. Pro sladší chuť můžete použít čokoládu mléčnou.
- Omáčku můžete ihned použít nebo nechat vychladnout a uložit do lednice
Mléko můžete použít klasické kravské, ale výborné je i kokosové.
Skladujte v lednici v uzavřené nádobě
Trvanlivost: 3 dny