Čokoláda sypaná vánočními sušenkami Spekulatius. Spekulky jsou kořeněné sušenky., které seženete v obchodech v předvánočním období. Když rozpustíte hořkou čokoládu a posypete ji nadrcenými sušenkami získáte jedinečnou kořeněnou čokoládu. Teď už je sice po Vánocích, ale uvidíte, že až čokoládu ochutnáte zase si je připomenete

Surovin

  • 100g hořké čokoláda
  • 2 sušenky Spekulatius

Pomůcky: silikonová forma- použila jsem hranatou obdélníkovou formu, ale i plech vyložený pečícím papírem bude stačít

 

Příprava

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce. V mikrovlnce počítejte tak 30 sekund, ale v polovině zastavte abyste čokoládu promíchejte.
  2. Když je čokoláda rozpuštěná nalijte ji do formy. Trochu s formou klepněte o linku, aby se povrch vyhladil. Používám buď plastové formy od kupované čokolády nebo formu silikonovou. Na tvaru nezáleží, tak použijte co máte po ruce. Jen u té plastové dávejte pozor aby byla čokoláda byla vlažná, nikoliv vařící.
  3. Sušenky pokrájejte nožem na menší kousky a nasypte na čokoládu. Nyní dejte čokoládu do lednice a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí čokoládu vyklopte

Skladování: v chladu, lednici nebo při pokojové teplotě (čokoláda s vyšším obsahem kakaa zvládne i pokojovou teplotu, ale jinak bude muset být uložená v lednici)

Trvanlivost: několik měsíců