Cibulové placky inspirované indickou kuchyní. Je to rychlý, levný recept hotový za pár minut. Dělám ho docela často, a to jak samotné jídlo, tak i jako přílohu.

Jelikož je v nich mouka cizrnová, je recept navíc i bezlepkový.

 

Budete potřebovat

  • 250 g cibule nakrájené na měsíčky
  • 100 g cizrnové mouky (mám z e-shopu Datlové pokušení)
  • 60 ml vody
  • 50 g skyru/ řeckého jogurtu/ zakysané smetany (podle toho, co mám doma)
  • 1 vejce vel. M
  • 1 lžička soli (7 gramů)
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • Špetka mletého chilli – dala jsem pasilla

 

Olej na smažení, já jsem použila kokosový (doporučuji tento)

 

Cibuli nakrájejte na měsíčky. Vše kromě cibule dejte do mísy a metličkou dobře promíchejte. Přidejte cibuli a opět promíchejte.

Rozpalte si olej a pomocí lžíce vložte těsto a rozetřete ho do placky. Smažte z obou stran pěkně dozlatova.

Podávejte jako přílohu nebo samotné jídlo. Já jsem jako dip použila neochucený SKYR smíchaný s troškou vody, citronové šťávy a chilli. Jindy zase dávám zakysanou smetanu s limetou, okurkovou raitu…jak kdy, podle chuti😊. Hodí se k tomu i BBQ omáčka, sweet chilli a další.

 

TIP:

Pokapejte je citrónovou šťávou, je to vynikající a takové svěží.