Cibulové placky inspirované indickou kuchyní. Je to rychlý, levný recept hotový za pár minut. Dělám ho docela často, a to jak samotné jídlo, tak i jako přílohu.
Jelikož je v nich mouka cizrnová, je recept navíc i bezlepkový.
Budete potřebovat
- 250 g cibule nakrájené na měsíčky
- 100 g cizrnové mouky (mám z e-shopu Datlové pokušení)
- 60 ml vody
- 50 g skyru/ řeckého jogurtu/ zakysané smetany (podle toho, co mám doma)
- 1 vejce vel. M
- 1 lžička soli (7 gramů)
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- Špetka mletého chilli – dala jsem pasilla
Olej na smažení, já jsem použila kokosový (doporučuji tento)
Cibuli nakrájejte na měsíčky. Vše kromě cibule dejte do mísy a metličkou dobře promíchejte. Přidejte cibuli a opět promíchejte.
Rozpalte si olej a pomocí lžíce vložte těsto a rozetřete ho do placky. Smažte z obou stran pěkně dozlatova.
Podávejte jako přílohu nebo samotné jídlo. Já jsem jako dip použila neochucený SKYR smíchaný s troškou vody, citronové šťávy a chilli. Jindy zase dávám zakysanou smetanu s limetou, okurkovou raitu…jak kdy, podle chuti😊. Hodí se k tomu i BBQ omáčka, sweet chilli a další.
TIP:
Pokapejte je citrónovou šťávou, je to vynikající a takové svěží.