Když se hrál hokej přemýšlela jsem nad tím co udělat k fandění (ano, je už to docela dávno, jen mi to trvalo déle sem nahrát). Vzpomněla jsem si, jak nám taťka dělal jako dětem pečené chleby s moravankou. Tak jsem dala dohromady něco podobného. Chtěla jsem, aby to bylo podobné hospodskému jídlu a obložené chleby a podobné věci jsou přesně to, co v hospodě dostanete. Nebo taky nakládaný hermelín (mňam).
Na obložené chleby budete potřebovat chleba, vysočinu, krémžskou hořčici, šunku, kyselou okurku, sýr, hermelín a moravanku. Moravanka je nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu. Dodá chlebům jedinečnou chuť a taky budou pěkně pálit, když použijete i feferonku která v nich je.
Hokej už se sice dohrál, ale důležité zápasy se hrají každý den. A co by to bylo za fandění bez dobrého jídla?
Množství: 8 obložených chlebů
Doba přípravy: 10 minut
Budete potřebovat:
- 8 chlebů
- 100g eidamu (lepší je vcelku, budete ho strouhat)
- 100g vysočiny
- 3 lžíce kremžské hořčice
- Kyselé okurky
- Rajče
- Moravanka (kyselá zelenina ve skle)
- Můžete přidat: Hermelín, parmezán a pár plátků šunky
Připravte si 8 krajíců chleba. Měla jsem plátky velké asi tak 10 cm. Byl to menší chleba
Každý krajíc potřete kremžskou hořčicí. Teď na chleby rozdělte plátky vysočiny.
Eidam nastrouhejte a posypte s ním všechny chleby.
Chleby dejte na plech a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte tak dlouho, aby se sýr rozpustil a chleby byly křupavější.
Po vyndání ozdobte chleby moravankou, kousky rajčat a na hranolky nakrájenou kyselou okurkou. V Moravance je i červená feferonka. Kdo ji má rád může přidat i nakrájenou feferonku (je docela pálivá, tak stačí trochu). Moravanka obsahuje kyselo okurku tak nemusíte kupovat.
Kdo chce může na chleby přidat i hermelín, plátky parmezánu nebo namísto vysočiny použít šunku.
Dobrou chuť 😊