Recept na chleba nejen ke gyrosu, ale také ke grilovanému, pečenému masu či zelenině. Hodí se k omáčkám jako je guláš i polévkám namísto pečiva. Recept na gyros najdete na těchto stránkách, jako přílohu používám právě tento chléb.
SurovinY
- 300g hladké mouky
- 250ml teplé vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Příprava
- Všechny suroviny dejte do mísy promíchávejte 5 minut. Můžete použít robota nebo těsto vyklopit na vál a propracovat rukama.
- Těsto rozdělte na 6-8 díků. Položte je na moukou posypaný vál a nechte 10 minut kynout.
- Pak každý díl obalte v mouce a ručně rozmačkejte na silnější placku. Váleček je zbytečný, jde to dobře rukama. Pokud se těsto lepí opět ho obalte v mouce.
- Placky opékejte na sucho na pánvi a to z obou stran. Až se na chlebu objeví hnědé flíčky můžete otočit.
Použití: podávejte ke gyrosu (recept zde: zde) nebo jako přílohu k pečenému masu