Nachos jsou vlastně chipsy z tortily. Narozdíl od klasických chipsů jsou tyto nachos pečené v troubě. Většinou jsou kukuřičné, ale můžete použít i tortilu pšeničnou. Můžete je posypat kořením, bylinkami nebo sýrem. Chutnají skvěle samotné nebo k nim můžete do misky podávat s dipem, salsou nebo guacamole.
Suroviny
- Tortily (domácí nebo kupované)
- Olej na potření
- Sůl
Volitelně: koření na posyp, strouhaný sýr
Příprava
Pomůcky: plech, pečící papír, nůž
- Tortily nařežte na trojúhelníčky. Nejdříve tortilu nařežu na 8 plátků pizzy a pak ty plátky na 4 trojúhelníčky. Ale je to jen na vás jak je nařežete.
- Potřete z obou stran olejem. Olej můžete rozetřít ručně nebo použijte mašlovačku
- Rozložte na plech vyložený pečícím papírem a osolte. Také můžete použít různé druhy koření nebo strouhaný sýr
- Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 5-10minut. Až začnou okraje nědout je hotovo a můžete je vyndat. Jde to opravdu rychle takže to chce od začátku hlídat. Po vychladnutí budou ještě křupavější
- Ihned použijte nebo uložte do uzavřené nádoby
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: 5-7 dní