Recept na jednu z nejchutnějších zmrzlin které znám a to bez použití výrobníku zmrzliny. Na její přípravu budete potřebovat jen 4 suroviny a metličku (nebo elektrický šlehač). Nic se nevaří, nemusí se ani nic promíchávat každou půl hodinu, abyste zabránily vzniku ledových krystalků. Právě proto mám tenhle recept moc ráda a o to pyšnější jsem, že je to můj recept. Na přípravě zmrzliny je skvělé to, že můžete improvizovat. Stačí si přijít na základní recept se kterým jste spokojení a pak už můžete přidávat co vás napadne: sušenky, ovoce, různé příchutě jako je kafe, kakao…už jsem toho vyzkoušela hodně, ale stále mi ještě zbývá tolik možností. A já bych je chtěla vyzkoušet všechny😊.
Máte rádi cheesecake? Tak to si zamilujete i tuhle zmrzlinu. Díky čerstvému sýru jako cheesecake chutná a navíc je tak smetanová. Zmrzlina není šlehaná dusíkem. Pokud normální sníte 3 kopečky, tak domácí sníte jen jeden. Jedna vanička vydrží mnohem déle než ta kupovaná. Tedy měla by, pokud vás před spaním nechytne chuť na sladké a nesníte s přítelem celou vaničku na posezení (to se vůbec nestalo, přísahám 😀 😀 :-D).
Dejte mi vědět, jak vám zmrzlina chutnala. Nebo napište jakou příchuť zmrzliny mám příště udělat. Pár nápadů vyberu, vyrobím a přidám sem recept😊
Cheesecake zmrzlina
- 400ml slazené kondenzované mléko (Salko)
- 300g čerstvý sýr: používám Palouček z Lidlu
- 250ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr nebo 1 lžička Vanilkového extraktu
Čerstvý sýr:
Vychlazenou smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha.
Čerstvý sýr smíchejte s vanilkovým cukrem a slazeným kondenzovaným mlékem. Přidejte ke šlehačce a míchejte do spojení všech surovin. Bála jsem se, aby se šlehačka nesrazila, ale ještě nikdy se mi to nestalo.
TIP: pokud nestíháte dejte jen vše do mísy a minutu nebo dvě šlehejte. Párkrát jsem už zvolila i tenhle postup a na výsledku to nebylo skoro znát.
Zmrzlinu dejte do dózy, zavřete a dejte do mrazáku. Nechte ztuhnout což zabere asi tak 12 hodin? Nevím přesně, ale nechávám jí zmrznout přes noc a je to akorát. Poté se do zmrzliny můžete pustit.
TIP na závěr:
Pro nadýchanější zmrzlinu vyklopte zmrzlinu (již zmrzlou) do mísy, pár minut počkejte a šlehačem promíchejte. Zmrzlina se nesmí moc rozmrazit. Ale když jí trochu prošleháte, bude se lépe nabírat.
Podávání:
Zmrzlinu nechte před podáváním pár minut změknout. Až vám půjde nabrat můžete podávat.
Posyp: oreo, omáčka z lesního ovoce, ovoce, sušenky, čokoládový toping, bílá čokoláda…
Skladování: v mrazáku
Trvanlivost: několik měsíců
Dobrý deň,
Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať ze fantastický recept! Priatel MILUJE zmzlinu a ja som mala v chladničke syr Philadelphia tesne pred dátumom spotreby tak som premýšľala ako ho zúžitkovať, to som ešte netušila, že poletím o dvadni doobchodu a budem musieť kúpiť novú Philadelpiu :D. Mala som len 200 ml smotany na šľahanie no aj tak sa podarila na jednotku. Mala som 250g balenie Lotus, polovicu som rozdrvila a pidala priamo do zmesy a zopár sušienok sompoužila na vrch ako ozdobu :). Priateľ poveda, že vživotelepšiu zmrzlinu NEJEDOL a už so mnou odmieta chodiť do zmrzlinárne :D. Chcela som sa podeliť o svojuskúsenosť a zo sdca poĎakovať za fantastický recept! <3 Aj keď je to pre mňa také 50 na 50 pretože už ma nazmrzlinu asi tak skoro nepozve 😀 A spôsobila ste revolúciu vtejtodomácnosti 😀 <3
Dobrý den
Mockrát děkuji za tak milou zprávu! Mám obrovskou radost, že vám zmrzlina doma chutná. Mám to úplně stejně – od té doby, co si zmrzlinu vyrábím už o kupovanou nemám zájem (teda jedině točenou, tu miluju:-D). Přidat Lotus sušenky musí být skvělé, to musím vyzkoušet:-P
Jestli vám tahle zmrzlina chutnala, doporučuju vyzkoušet zmrzlinový dort – https://www.zijemehomemade.cz/zmrzlinovy-cheesecake/ . Věřím, že vám bude taky chutnat. Pak ještě doporučuju vanilkovou zmrzlinu, ta se s tou kupovanou nedá vůbec srovnávat:-).
Dejte vědět, jestli budete dortík z cheesecake zmrzliny zkoušet. Jsem zvědavá, jak vám bude chutnat:-).
Krásný den a ještě jednou děkuji za tak milou zprávu.
Verča
Ahoj no tak zrovna dnes som musela robiť novú, ešte že ten receptje taký rýchli 😀 😀 :D, noooo viete čo vyzerá úplne božkybohužiaľ môj mrazák nie a som rada že tam nacpem aspoň tú zmrzlinu! Každopádne veľmi rada ešte niečo vyskúšam budem samusieť pohrabať vo vašich receptoch a dámFeedBack <3 Kľudne mi môžete niečoodporuciť budemlen rada ak je niečo čo je proste must try! 🙂 Ďakujem za rekaciu 🙂
Ahoj, Tak to jsem ráda, že chutná:-). Je to opravdu rychlovka, proto jsem si také tento recept oblíbila a jsem ráda, že chutná i vám.
Posílám pár tipů na mé oblíbené zmrzliny:-)
Vynikající vanilková zmrzlina: https://www.zijemehomemade.cz/vanilkova-zmrzlina/
Zmrzlinové sendviče – https://www.zijemehomemade.cz/zmrzlinove-sendvice/ (plním vanilkovou, recept výše)
Kafe affogato se zmrzlinou – https://www.zijemehomemade.cz/caffe-affogato/
Cheesecake zmrzlinu dělám v různých variantách – s máslovými bebe sušenkami, americkými cookies, s lentilkami…ale nejvíc mi chutná sušenková s jahodovou polevou. Tu má ze všech nejradši:-). Stačí rozmixovat jahody a přidat trochu cukru. Ještě do nich přidávám trochu citrónu, který zvýrazní chuť jahod. Na dno dózy nalámu máslové sušenky, přidám zmrzlinu a pár sušenek vmíchám i do zmrzliny (máslová BEBE). Po zmrznutí přeliju jahodovou polevou a dám zmrznout. Tak tohle je můj největší favorit:-P. Anebo místo jahod ostružiny, to je taky pecka!
Určitě mrkni i na další recepty, mám tu od všeho něco:-). Za mě jsou favoritem určitě batáty (batátové brownies, batátový salát…), americké lívance (nejlépe s javorovým sirupem), cookies, horké čokolády (mám tu asi 20 druhů) anebo:
https://www.zijemehomemade.cz/jahodovy-pohar-s-tvarohem/
https://www.zijemehomemade.cz/kari-brambory-pecene-v-troube/
https://www.zijemehomemade.cz/rychle-rohliky-kynou-jen-10-minut/
Těch oblíbených receptů je hodně:-D. Když budeš chtít další tipy, stačí napsat. Nechci tě zahltit odkazy:-D. Jestli nevadí, tak si můžeme tykat, přijde mi to takové lepší:-)
Těším se na feedback. Měj se krásně
Verča