Nemáte rádi malé kávy, raději si dáte velký hrnek kafe? Připravte si Caffe Americano.  Je to velká káva, takže budete jistě spokojeni. Základem je espresso, pro silnější kávu můžete použít i dvojité. Caffe Americano se připravuje tak, že se espresso se zalije horkou vodou a tím se zvětší objem nápoje. Káva se většinou podává bez mléka, ale vynikající je i s mlékem.

 

Z čeho vznikl název Caffe Americano?

Říká se, že tato káva vznikla za druhé světové války. Američtí vojáci nechtěli pít malé kávy jako je espresso, a proto si kávu ředili vodou. Dolitím získali velký hrnek kávy.

 

 

Na přípravu Caffe Americano bude potřebovat:

  • 1 espresso (30ml) nebo espresso doppio (60ml)

+

  • 150ml horké vody nebo více 
  • Cukr podle chuti
  • Volitelně: mléko

 

Australia Skybury Plantation

Tuto kávu mám moc ráda. Objevila jsem ji na www.kopiluwak.eu. Pro Americano s mlékem mi zase vyhovuje káva Indian Mysorre, pro její karamelové aroma.

 

Cafflano Kompresso

Cafflano Kompresso je velice malý ruční kávovar na přípravu espressa. Díky hydraulickému systému umí vyvinout potřebný tlak a připravit tak luxusní espresso. Stejně jako kávu mám Cafflano z obchodu Kopi Luwak.

 

Příprava:

Jako první si připravte espresso. Já jsme použila Cafflano Kompresso. Espresso jsem připravila z 12 gramů jemně mleté kávy Australia Skybury Plantation a 50ml vody. Získala jsem cca 30ml silného espressa.

Použít můžete i kávovar nebo něco jiného, v čem jste zvyklí espresso dělat. Pro přípravu v kávovaru použijte 7 gramů mleté kávy. Pro zachování silné chuti a aroma můžete namísto espressa použít espresso doppio, tedy dvojitíé espresso – 60ml.

Kávu nalijte do velkého hrnku a dolijte horkou vodou. Vody můžete použít i více, záleží na vás, jak moc chcete kávu naředit:-).

Do kávy můžete přidat mléko nebo cukr podle chuti.