Tenhle týden mi přišla nová posila na přípravu kávy – French press. Celý týden si v ničem jiném nepřipravuju kávu a zkouším, na co dalšího se ještě takhle věcička dá použít. On se totiž French press nemusí používat jen na kávu, ale třeba i na čaj z čerstvého zázvoru a podobné nápoje, které musíte přecedit, než se napijete.

 

V dnešním návodu se podíváme na přípravu Cafe Latte ve French pressu. Na každý má doma kávovar a French press je na přípravu silné kávy jako základ do laté skvělý. Kdybych věděla, že se mi takhle bude hodit, koupila jsem si ho už dávno:-D.

 

 

Budete potřebovat:

  • 100ml studeného mléka
  • 10g mleté kávy 
  • Cukr
  • French press

Tenhle krásný French press jsem objevila na Zalando Lounge). Jsem moc ráda, že jsem si ho koupila. Příprava Cold brew i jiné kávy je s ním mnohem snadnější:-).

 

Postup

Kávu namelte ideálně až před přípravou, zachová si více aroma. Nasypte jí do French pressu.

Uvařte si vodu v rychlovarné konvici, nechte jí minutu odstát a kávu s ní zalijte. Dobře promíchejte, nasaďte vrchní část a nechte 4 minuty louhovat.

Nyní zmáčkněte vysunutou část FP, pokračujte, dokud se síto neposune až dolů. Kávový lógr zůstane na dně, nad tím bude krásně čistá přecezená káva. To mě baví😊.

Studené mléko si mezitím napěňte (Já mám starý kávovar s parní tryskou, dá se koupit i samostatný přístroj na tvorbu mléčné pěny.

TIPy na přípravu kávy (skvělá knížka)

Pěnu nalijte do vysoké sklenice, přidejte kávu připravenou ve French pressu a můžete podávat.

 

Zajímavý návod jsem našla i na tomto blogu, kde je dopodrobna popsaná příprava ve French pressu. Příště to zkusím a sama jsem zvědavá, jestli kafe bude chutnat jinak:-).