Pokud hledáte jídlo, ze kterého se nají celá rodina, a ještě vám zbyde na druhý den, tak jste tady správně. Dneska si totiž uděláme buřtguláš. Tohle jídlo bych mohla jíst snad pořád. Je to strašně dobré, příprava je jednoduchá a pro nás dva je to jídlo na 3-4 dny. Když si totiž dáte misku guláše s dvěma krajíci chleba, je to víc než dost. Anebo guláš můžete podávat v chlebových miskách. Vypadá to krásně a zároveň misky slouží jako příloha.

Ke guláši jsem jako přílohu zvolila cibulový chléb. Je to chleba s opečenou cibulí. Nejradši mám ještě teplý chléb, i když vím, že by se teplý chléb jíst neměl. Když já si nemůžu pomoct:-P. Druhý den jsem zase udělala chlebové misky.

Buřtguláš určitě děláme všichni určitě jinak. Pojďte se podívat, jak ho tedy dělám já.

 

Surovin:

  • 500-1000g brambor typu A
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 300g párku nebo špekáčků
  • 100g cibule (1 velká cibule)
  • 1 lžíce nebo sádla
  • 35g hladké mouky
  • 30-40g krupicového cukru
  • 15g mleté sladké papriky (2 lžíce)
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky soli (22g)
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • ¼ lžičky mletého černého pepře

 

 

Postup:

Cibuli pokrájejte nadrobno.

Použila jsem ruční sekáček (Tescoma)

 

Párky nakrájejte na kostičky nebo kolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Česnek utřete.

Ve velkém hrnci rozpalte lžíci oleje a přidejte cibulku. Nechte zesklovatět.

K cibulce přidejte brambory a česnek. Také papriku, cukr, sůl, kmín a pepř. Jen promíchejte a zalijte vývarem.

Z vývaru jsem si odlila 70ml a smíchala je s 35 gramy hladké mouky. To jsem použila na zahuštění.

Až se vývar začne vařit, přidejte směs mouky a vývaru. Promíchejte. Od vodu varu vařte 10 minut.

 

Večeře je hotová za 15 minut.

Poznámky k receptu

  • Kromě párku lze použít i špekáček nebo něco podobného.
  • Brambory používám typu A, aby se nerozvařily.