Netuším, jak popsat tenhle salát. Je super rychlý a chutná fantasticky! Bugur, adžika koření, rajčata, kukuřice a do toho grilované kuře.
Saláty mám ráda, ale vždycky jsem řešila problém a to, že mám po nich brzy hlad. Věřte mi, že v u toho se vám to nestane. Je tam dost bílkovin i vlákniny, tedy plnohodnotná večeře nebo oběd.
Budete potřebovat:
- 200g bulgur Rychlé vaření
- 250g cherry rajčat
- 250g mražené kukuřice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky Adžika koření (bez ní to není ono)
- ¼ lžičky soli (bulgur už nějakou sůl obsahuje)
- ¼ lžičky pepře
- ¼ lžičky Habanero anebo ½-1 lžičky Jalapeno prášku Chilli doctor
- Jarní cibulka na ozdobu
Maso
- 500g kuřecí prsa
- 1 lžíce oleje
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička Adžika koření
Postup
Maso: Z oleje, soli a Adžika koření udělejte marinádu. Maso nakrájejte na menší kostky, promíchejte a nechte chvilku marinovat. Poté osmažte. Někdy maso nechávám na kostky a někdy ho natrhám na kousky.
Bulgur připravte podle návodu na obale (zalít 300-330ml vroucí vody, minutu povařit a nechat 5-10 minut pod pokličkou). Já jsem ho pod pokličkou nechala o něco déle.
Kukuřici dejte na sporák a 5 minut povařte.
Rajčata pokrájejte na půlky.
Olej smíchejte s Adžika kořením, solí, pepřem a chilli. Nalijte na bulgur a přidejte i kukuřici a rajčata. Nakonec přidejte maso (vše má být studené) a dobře promíchejte.
Salát jsem posypala nutričním droždím a podruhé pak pivovarskými kvasnicemi (z www.pangamin.cz).
Další verze
Na salát jsem přidala hrst pokrájené meduňky. Je třeba ji přidat až přímo před jídlem, jinak bude její chuť moc výrazná. Nečekala jsem to, ale ta meduňka na salátu je opravdu vynikající.
Salát chutná skvěle posypaný parmezánem