Osvěžující koktejl plný borůvek s nádechem levandule. Na mnoha zahrádkách roste levandule pouze pro dekorativní účely (opravdu vypadá nádherně a ta vůně). Levanduli ale nemusíte používat jen jako dekoraci nebo vůni proti molům do šatníku, ale také do kuchyně. Chutná skvěle v sušenkách, nápojích, polevách nebo náplních. Každému receptu dodá jemnou a velice příjemnou chuť levandule která dané jídlo promění v úžasný chuťový zážitek. Nejlépe chutná v kombinaci s citronem nebo borůvkami a právě borůvky použijeme i v tomhle receptu. Pojďme se podívat na to jak si doma udělat mléčný koktejl plný borůvek a s levandulí:

Suroviny

  • 250ml mléka
  • 50-100g borůvek (čerstvých nebo mražených)
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 1/4 lžičky sušené levandule
  • led (volitelně)

Příprava

Všechny suroviny rozmixujte a podle chuti doslaďte. Koktejl obsahuje velmi malé množství sušené levandule, není nutné používat sítko aby se odstranila. Kousky levandule jsou opravdu nepatrné takže si jich ani nevšimnete. Zůstane jen nádherná vůně a chuť této fialové krásky.

Skladování a trvanlivost: koktejl je určený k okamžité spotřebě