Jelikož mám plný mrazák ovoce, dělám teď různé zmrzliny. V tom vedru je to úplně nejlepší svačinka, kterou si člověk může dát. Za mě jsou naprostou peckou NICE CREAM, tedy zmrzliny z ovoce, které se rozmixuje s několika dalšími surovinami a je rovnou připravená k jídlu. Žádné čekaní, až vše zmrzne…příprava zabere asi 2 minuty a hned se do ní můžete pustit.

Napište mi, jestli už jste nějako NICE CREAM ochutnali. Já jsem si ji zamilovala. Třeba tahle borůvková je úplně fantastická. Mňam!

 

Suroviny:

  • 300 g mraženého banánu

(banán nakrájejte na kolečka nebo nalámejte na menší kousky, dejte do zip sáčku a zamrazte. Já si vždycky nakoupím organické banány, když jsou v akci a zamrazím si hned několik kilo, abych měla z čeho vyrábět😊. Když totiž vychytáte akci, tak ty bio organické vyjdou úplně stejně jako ty klasické).

  • 100 g mražených lesních borůvek (pozor, ať omylem nekoupíte kanadské, to už se mi stalo. Opravdu jsou třeba ty naše malé, co barví😊)
  • Citrónová šťáva z ½ citrónu anebo podle chuti (zvýrazní chuť borůvek)
  • 140 g neochuceného a neslazeného SKYRU (můžete nahradit jiným jogurtem)
  • 2 lžičky cukru nebo erythritolu

 

Mražený banán nalámaný na kousky, mražené borůvky, skyr a cukr dejte do mixeru. Přidejte také citrónovou šťávu, která zvýrazní chuť borůvek. Pro začátek dejte méně, kdyžtak pak ještě přidáte.

Rozmixujte.

 

Tipy:

Co používám k mixování? Mám ETA Vitalblend. Je to mixér, který je určený i k výrobě ořechových másel, a tak je velice silný. Velkou výhodou je pěchovátko. Když dáte vše na zmrzlinu do mixéru, můžete se směs během mixování nalepit na stěny. Budete tedy muset zastavit a promíchat. Opět zastavit, a tak několikrát. Tady to ale právě není nutné. Během mixování můžete skrze víko pěchovátkem posouvat ovoce směrem dolů, a to celý proces neuvěřitelně urychlí. Asi si říkáte, jaktože se nedotknu břitů dole…ale nahoře je taková zarážka, takže je to zcela bezpečné😊.

Na internetu jsem viděla, že lidé pro přípravu této zmrzliny používají i různé choppery, tak i ten můžete vyzkoušet.

Další možnost je použít klasický mixér a hold kdyžtak počkat, až bude směs tekutější. Pak dáte zmrzlinu na 30-60 minut do mrazáku, dokud dostatečně neztuhne.