Bombardino je nápoj který vznikl v Itálii. Je velice podobný našemu vaječnému likér jen je o něco silnější. Seženete ho skoro v každém obchodě s alkoholem nebo si ho můžete vyrobit. Když ho smícháte s horkou čokoládou vznikne vám vynikající horký nápoj. Bombardino s čokoládou se vždy podává ozdobené šlehačkou která se podává i k samotnému Bombardinu. Šlehačka nápoj ještě zjemní a dodá smetanovější chuť. Ochutnejte krémový, hustý sladký nápoj který vás v zimě zaručeně zahřeje.
Suroviny
50ml Bombardina
25ml horké čokolády (recept níže)
= 2 díly Bombardina na 1 díl horké čokolády
Příprava
Bombardino smíchejte s horkou čokoládou a ihned podávejte. Bombardino není nutné ohřívat, stačí když je horká čokoláda. Nebo můžete nalít stejně jako já do sklenice likér a pak čokoládu.
Chutná skvěle ozdobené šlehačkou.
Recept na horkou čokoládu:
- 240ml mléka nebo smetany
- 75g mléčné nebo hořké čokolády (15 kostek)
- 35g cukru
- 12g hořkého kakaa
- 1 lžička kukuřičného škrobu*
*lze nahradit čokoládovým pudingem
- Cukr, kukuřičný škrob a kakao smíchejte s několika lžícemi mléka
- Zbytek mléka přiveďte k varu.
- Za stálého míchání přidejte připravenou směs s mlékem
- Vařte 2 minuty. Pořád míchejte, protože se čokoláda dost rychle připaluje.
- Odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda nerozpustí.