Vynikající čokoládové sušenky za použití pouze rostlinných suroviny. Jsou slazené třtinový cukrem, obsahují kousky hořké čokolády a jsou naprosto luxusní. Dlouho jsem zkoušela recept na dobré veganské sušenky a konečně ho mám. Doufám, že vám budou chutnat stejně tak jako mě, protože já jsem si je hned zamilovala. Čokoládové cookies jsou pro mě láska na celý život. A jaké jsou vaše oblíbené cookies? Napište mi do komentářů 😊
SurovinY
- 100g hladké mouky (nebo špaldové)
- 100g třtinového cukru
- 60g změklého rostlinného másla (například Alsan)*
- 30ml sójového mléka (nebo jiné rostlinné)
- 15g hořkého kakaa
- 1 lžičky instantní kávy
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- Špetka mořské soli (pro posílení čokoládové chuti)
- 25-50g hořké čokolády (podle chuti)
*rostlinné máslo seženete například ve obchodech se zdravou výživou
Příprava
- Máslo vyšlehejte s cukrem. Přidejte mléko, kakao, kávu, prášek do pečiva, jedlou sodu i vanilkový extrakt. Dobře promíchejte.
- Čokoládu nakrájejte na kousky a vmíchejte do těsta.
- Polévkovou lžící naberte těsto a udělejte z něj kuličku. Na jednu kuličku použijte 1-2 lžíce těsta. Kdyby se těsto lepidlo obalte kuličky v trošce hladké mouky
- Kuličky rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Můžete je lehce zmáčknou nebo nechat tak jak jsou.
- Pečte v předehřáté troubě na 165 stupňů 12 minut, střední rošt.
- Poznámka: Doba pečení se může lišit v závislosti na druhu trouby. Sušenky se po upečení ještě zpevní, mohou se tedy zdát upečené málo i když nejsou.
Skladování: při pokojové teplotě