Snídaně je důležitější, než se zdá. S prvním jídlem nastartujete tělo zpátky do plného provozu a také získáte energii na celé dopoledne. Já nejčastěji volím snídaně s vysokým obsahem vlákniny, jinak mám brzy hlad. Tentokrát jsem si udělala jogurt s ovesnými vločkami, hruškou a skořicí. Vločky mají dostatek vlákniny, stejně tak i hruška. Jogurt zase obsahuje potřebné bílkoviny. Na oslazení jsem použila javorový sirup, který jsem dostala k narozeninám. Použít můžete i čekankový sirup nebo třtinový cukr.

Pro bezlepkovou dietu lze použít bezlepkové vločky. Jsou k sehnání v prodejnách zdravé výživy.

 

Počet porcí: 1 porce nebo 2 poloviční

Doba přípravy: 10 minut

Popis: Bez lepku

 

Budete potřebovat:

  • 170g bílého jogurtu
  • 40g ovesné vločky bezlepku
  • 1 hruška
  • 40ml vody
  • Špetka mleté skořice
  • 1 lžička čekankového sirupu*

*můžete nahradit javorovým sirupem nebo třtinovým cukrem. Použila jsem čekankový sirup kvůli vysokému obsahu vlákniny.

Příprava:

Hrušku oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Dejte do malého hrnce, zalijte vodou a přidejte i špetku mleté skořice. Pro sladší chuť jsem přidala lžičku čekankového sirupu.  Hrušku přiveďte k varu a vařte na střední teplotu do vypaření vody. Až se voda vypaří odstavte.

Jogurt dejte do poháru nebo misky. Posypte vločkami. Důležité je, aby se jednalo o ovesné vločky bez lepku (tedy pokud máte bezlepkovou dietu). Sehnala jsem je ve zdravé výživě.

Nakonec přidejte svařenou hrušku. Není nutné, aby byla studená, klidně může být ještě vlažná.

Můžete podávat😊 Dobrou chuť