Myšlenka vánočního cukroví pro psy a kočky mě nadchla na tolik, že jsem se hned pustila do experimentování. Protože i pejsci mohou nesnášet lepek udělala jsem i bezlepkové cukroví, aby si o Vánocích také přišly na své. Cukroví je slepené arašídovým máslem, takže se po něm budou olizovat až za ušima 😀
Suroviny
- 160g rýžové mouky
- 70g arašídového másla*
- 40-50g vody
- Půl lžíce oleje
- Arašídové máslo na slepení sušenek
+rýžová mouka na podsypání
*Používám doma vyrobené arašídové máslo, ale stejně bude fungovat i kupované (jen si zkontrolujte složení).
Příprava
- Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto.
- Připravte si pomoučněný pár a těsto položte doprostřed. Zkuste, jak vám jde těsto vyválet, ale já osobně doporučuji dát přes něj pečící papír a vyválet ho přes něj. Přeci jen je to bezlepkové těsto tak pohromadě nedrží tak dobře. Pokud je hodně drolivé přidejte půl nebo celou lžíci vody.
- Těsto vyválejte na stejnou výšku jako děláte linecké. Opatrně sundejte pečící papír a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájejte kolečka.
- Pomocí nože přeneste kolečka na plech vyložený papírem.
- Zbytek těsta propracujte a opakujte postup. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut. Po vytáhnutí nechte kolečka vychladnout.
- Každé druhé kolečko potřete arašídovým máslem a slepte dohromady. Sušenky skladujte při pokojové teplotě nebo v lednici.
Skladování: při pokojové teplotě nebo v lednici
Trvanlivost: 1 měsíc