Cesta kolem světa pokračuje. Tentokrát si připravíme něco hodně zajímavého. Připravíme si totiž Beduínský čaj. Recept je trochu upravený, protože u nás některé suroviny nelze sehnat. I tak je to velmi zajímavý recept. Až uvidíte seznam surovin, budete jistě překvapeni tak, jako jsem byla já.

Beduínský čaj se tradičně připravuje na otevřeném ohni v kovové konvici. My si čaj připravíme doma na sporáku. I když jestli máte kovovou konvici a zahradu, můžete si čaj připravit na ohni, jako pravý beduín😊.

V čaji najdete lístky černého čaje, sušený tymián, šalvěj, skořici a kardamom. Je to poprvé, co jsem pila čaj z tymiánu a šalvěje, tahle kombinace pro mě byla novinka. Čaj je moc dobrý, a navíc krásně voní. Čaj si moc ráda zopakuji, je opravdu jedinečný.

 

Suroviny:

  • 600ml vody
  • 2 lžičky sypaného černého čaje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného šalvěje
  • 1 lusk kardamomu
  • ¼ lžičky skořice nebo ½ celé skořice

 

Kardamom

Kardamom mám z www.shams.cz. Používám i jejich egyptský černý čaj. Do tohoto receptu jsem ho ještě nezkoušela, ale příště ho vyzkouším. Je to sypaný cejlonský čaj.

 

 

Postup

Vodu s kořením a bylinkami přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte sypaný čaj a cukr. Čaj ještě dalších 5 minut povařte.

Poté čaj přeceďte a rozlijte do šálků.

Podávejte horký.