Sladké batáty jsou úžasné. Udělá z nich bramborovou kaši, ale i brownies, zmrzlinu anebo puding. Jsem jejich velký fanda, ale to už jste si možná všimli:-). Vždycky mám v lednici minimálně pár kousků, abych si z nich mohla připravit něco dobrého na zub. Většinou je dělám na sladko, ale tentokrát jsem z nich připravila hlavní jídlo a bylo to naprosto vynikající. Hned druhý den jsem dělala další várku:-).

 

Kaše:

 

Dále:

  • Špenát
  • Česnek
  • Vajíčko

 

Postup

Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte do měkka. Po scezení rozmačkejte na kaši. Aby to šlo lépe, můžete přidat trochu mléka. Vmíchejte cizrnové miso a případně ještě dosolte. Na 400 gramů kaše jsem použila 2 lžičky miso pasty. Každá batáta je jinak těžká, tak dávkování upravte podle váhy anebo přidávejte postupně, dokud s chutí nebudete spokojeni😊.

 

Špenát: Listy baby špenátu povařte s troškou vody a česneku doměkka. Případně lze použít mražený špenát. Vhodné jsou ale listy, nikoliv pyré.

Na pánvi připravte 2 volské oka. Doporučuji pánev s nepřilnavým povrchem, pak to jde zcela bez tuku.

 

Na talíř nandejte batátovou kaši, přidejte špenát, volské oko a můžete podávat.