Sladké batáty jsou úžasné. Udělá z nich bramborovou kaši, ale i brownies, zmrzlinu anebo puding. Jsem jejich velký fanda, ale to už jste si možná všimli:-). Vždycky mám v lednici minimálně pár kousků, abych si z nich mohla připravit něco dobrého na zub. Většinou je dělám na sladko, ale tentokrát jsem z nich připravila hlavní jídlo a bylo to naprosto vynikající. Hned druhý den jsem dělala další várku:-).
Kaše:
- 2 batáty
- 2 lžičky cizrnové miso od SUNFOOD VM s.r.o.
- Volitelně: trochu rostlinného nebo kravského mléka
- Sůl
Dále:
- Špenát
- Česnek
- Vajíčko
Postup
Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte do měkka. Po scezení rozmačkejte na kaši. Aby to šlo lépe, můžete přidat trochu mléka. Vmíchejte cizrnové miso a případně ještě dosolte. Na 400 gramů kaše jsem použila 2 lžičky miso pasty. Každá batáta je jinak těžká, tak dávkování upravte podle váhy anebo přidávejte postupně, dokud s chutí nebudete spokojeni😊.
Špenát: Listy baby špenátu povařte s troškou vody a česneku doměkka. Případně lze použít mražený špenát. Vhodné jsou ale listy, nikoliv pyré.
Na pánvi připravte 2 volské oka. Doporučuji pánev s nepřilnavým povrchem, pak to jde zcela bez tuku.
Na talíř nandejte batátovou kaši, přidejte špenát, volské oko a můžete podávat.