Tenhle chlebíček je vynikající. Dělala jsem ho v rámci Meal prepu, tedy přípravy jídla na více dní dopředu. Každý den jsem si ho nakrájela k snídani, pomazala arašídovým máslem a na to dala banán. Někdy jsem ještě přidala čokoládu nakrájenou na kousky. Klasický banana bread znám, ale takovýhle jsem pekla poprvé…no a určitě ne naposledy, protože je fakt dobrý.
Recept:
- 270 g banánů (když to bude o kousek víc, nic se nestane)
- 90 ml rostlinného mléka (já dala domácí kešu mléko)
- 75 g slunečnicového oleje
- 75 g celozrnné špaldové mouky
- 75 g hladké mouky
- 60 g hořkého kakaa
- 50 g vlašských ořechů (nebo jiných)
- 50 g třtinové panely nebo jiného sladidla
- 1 vrchovatá lžičky kypřicího prášku
Vlašské ořechy a kousky hořké čokolády na posypání
Takhle vypadal první den:
Postup
Banány, olej a rostlinné mléko rozmixujte.
V míse smíchejte mouky, kakao, panelu a kypřicí prášek.
Promíchejte a přidejte k banánové směsi. Poté vmíchejte do banánové směsi.
Promíchejte a vmíchejte oříšky a trochu hořké čokolády nakrájené na větší kousky.
Nalijte do formy na srnčí hřbet vyložené pečícím papírem. Nebo jiné formy podobného tvaru.
Pečte na 175 stupňů cca 40 minut. Až bude špejle po zapíchnutí čistá, máte hotovo.
Chlebíček vyndejte a nechte chvíli vychladnout, poté ho vyklopte a dejte zchladnout na mřížku.
TIP: Podávejte s arašídovým nebo jiným ořechovým máslem a banánem. Nebo arašídové máslo a džem, to je taky dobrota.
1 chlebíček je asi 12 porcí
Kdyby byl chlebíček na vás moc velké sousto, myslím že by neměl být problém půlku nakrájet a zamrazit. Akorát u mrazení zabalte do pečícího papíru (klidně ten, který jste použili) a pak do dózy/ sáčku určeného na mražení potravin.
Dobrou chuť.-)
Verča