Recept na nejjednodušší palačinky na světě! Jednoduché recepty mám nejradši a tak jsem si pro vás dnes zase jeden připravila. Na přípravu těchto luxusních palačinek budete potřebovat jen dvě suroviny a to banán a vajíčka. Že vám v receptu chybí mouka? Ne není to chyba, takhle je seznam opravdu kompletní. Vajíčka s banánem se při pečení zpevní dostatečně a výsledkem budou krásné, pevné lívance. Jsou bez lepku, s vysokým obsahem bílkovin, bez přidaného cukru…co víc si přát?
Lívance můžete vylepšit rozpuštěnou hořkou čokoládou, avokádovou polevou, skořicovým cukrem, javorovým sirupem, omáčkou z lesního ovoce nebo jiným oblíbeným topingem.
Tady je recept na bezlepkové palačinky vyrobené ze 2 surovin:
- 1 banán (zralejší=sladší)
- 2 vejce
- Banán spolu s vajíčky dejte do mixéru. Rozmixujte tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Z těsta uděláte přibližně 10 malých lívanečků. Pro větší množství použijte dvojnásobek surovin.
- Těsto přelijte do misky, aby se vám lépe nabíralo.
- Pro upečení lívanců použijte nepřilnavou pánev nebo palačinkovač. Já jsem zvolila palačinkovač. Je nepřilnavý a jsem s ním velice spokojená. Palačinky peču nasucho, aby byly bez přidaného tuku. Na oleji jsem to nezkoušela, tak nevím jak by těsto v tomhle případě dopadlo.
- Naběračkou naberte těsto a do pánve/palačinkovače rozpálené na střední teplotu nalijte. Dělejte menší lívance. Jsou bez lepku a tak nejsou nejpevnější. U malých lívanců je menší riziko, že je roztrhnete.
- Počkejte až se těsto na povrchu zpevní, podeberte a otočte. Z každé strany se pečou okolo 2 minut, ale u každé pánve to může být jinak. Zkrátka až nebudou na povrchu tekuté můžete je otočit.
Podávejte teplé nebo studené, samotné nebo ozdobené podle chuti.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny