Recept na nejjednodušší palačinky na světě! Jednoduché recepty mám nejradši a tak jsem si pro vás dnes zase jeden připravila. Na přípravu těchto luxusních palačinek budete potřebovat jen dvě suroviny a to banán a vajíčka. Že vám v receptu chybí mouka? Ne není to chyba, takhle je seznam opravdu kompletní. Vajíčka s banánem se při pečení zpevní dostatečně a výsledkem budou krásné, pevné lívance. Jsou bez lepku, s vysokým obsahem bílkovin, bez přidaného cukru…co víc si přát?

Lívance můžete vylepšit rozpuštěnou hořkou čokoládou, avokádovou polevou, skořicovým cukrem, javorovým sirupem, omáčkou z lesního ovoce nebo jiným oblíbeným topingem.

 

Tady je recept na bezlepkové palačinky vyrobené ze 2 surovin:

  • 1 banán (zralejší=sladší)
  • 2 vejce

 

  1. Banán spolu s vajíčky dejte do mixéru. Rozmixujte tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Z těsta uděláte přibližně 10 malých lívanečků. Pro větší množství použijte dvojnásobek surovin.
  2. Těsto přelijte do misky, aby se vám lépe nabíralo.
  3. Pro upečení lívanců použijte nepřilnavou pánev nebo palačinkovač. Já jsem zvolila palačinkovač. Je nepřilnavý a jsem s ním velice spokojená. Palačinky peču nasucho, aby byly bez přidaného tuku. Na oleji jsem to nezkoušela, tak nevím jak by těsto v tomhle případě dopadlo.
  4. Naběračkou naberte těsto a do pánve/palačinkovače rozpálené na střední teplotu nalijte. Dělejte menší lívance. Jsou bez lepku a tak nejsou nejpevnější. U malých lívanců je menší riziko, že je roztrhnete.
  5. Počkejte až se těsto na povrchu zpevní, podeberte a otočte. Z každé strany se pečou okolo 2 minut, ale u každé pánve to může být jinak. Zkrátka až nebudou na povrchu tekuté můžete je otočit.

 

Podávejte teplé nebo studené, samotné nebo ozdobené podle chuti.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost:  3 dny