Recept na křupavé domácí bagety s čabajkovou pomazánkou. S pomocí dekorací jde i z obyčejné bagety vytvořit Halloweenské občerstvení. Párátka jsem sehnala v Kiku a stejně tak i plastový kotlík. Dokonce i síťovina je Kik. Prostě je to samý Kik. Jestli sháníte Halloweenské dekorace doporučuji tento obchod. Kupuji tam i vánoční a velikonoční dekorace. Přeci jen obchodů kde seženete Halloweenskou výzdobu moc není a když už něco seženete je to dost drahé, právě proto vždy skončím tady.
Dost bylo reklamy (za kterou mi mimochodem nikdo neplatí, jen mám ten obchod ráda) a jdeme se podívat na recept:
SUROVINY na 2 bagety:
- 230g hladké mouky
- 160ml teplé vody
- 1 balíček sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
Pomůcky: plech, pečící papír, mísa, nůž, utěrka, volitelně: kuchyňský robot
PŘÍPRAVA
- Teplou vodu o teplotě cca 45 stupňů (tak abyste v ní udržely prst) smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Dobře promíchejte. Kvásek nechte 10 minut na teplém místě
- Přidejte mouku a sůl
- Vypracujte těsto. Nejnadýchanějšího těsta dosáhnete pěti-minutovým hnětáním v kuchyňském robotu, ale klidně těsto můžete ručně prohnětat na vále. Podsypávejte jen trochu, aby se do těsta nedostalo moc mouky. Bylo by pak dost tuhé.
- Těsto rozdělte na dvě části a uválejte z nich bagety.
- Bagety dejte na plech vyložený pečícím papírem a zakryjte utěrkou.
- Nechte 30 minut kynout.
- Po uplynutí doby vložte plech do rozehřáté trouby na 210 stupňů a pečte cca 12- 15 minut (dozlatova). Většinou ke konci zapnu větráček aby byly bagety pěkně křupavé a hnědé. Pokud tuto funkci máte určitě ji použijte. Chce to bagety hlídat, díky větráčku peče trouba o dost více tak ať je nepřipálíte.
Čabajková pomazánka:
- 200-300ml majonézy
- 100g šunky
- 100g paprikáše
- 100g čabajky
Uzeninu pokrájejte na menší kousky. Dejte do robota nebo choppera a rozmixujte. Pomazánka má být hustější, pro jemnější chuť nebo tekutější konzistenci přidejte majonézu. Sůl jsem nepřidávala, přišlo mi to slané akorát:-)
Krásný Halloween přeje Verča
Další recepty: