Recept na jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Kombinace hermelínu a brusinky u nás doma vznikla úplnou náhodou. Na stole jsme měli grilovaný hermelín s bagetkou a také tam ležel brusinkový džem, protože jsme měli k obědu svíčkovou.

Nemohla jsem uvěřit jak se k sobě brusinky a hermelín hodí. Pro někoho je to možná známá kombinace, nicméně pro mě byla nová.  Od té doby je u nás bageta s hermelínem a brusinkami častou večeří (hlavně v létě).
Je to rychlé, levné, snadné a neskutečně dobré. Ochutnejte, věřím že si tohle jídlo zamilujete stejně jako já.

SUROVINY

  • 1 francouzská bageta
  • 1 hermelín
  • Brusinkový džem s kousky brusinek*
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžička oleje
*více se k tomu hodí sladší džem. Kupuji například v Bille, myslím, že je to značka Alnatura. Některé džemy jsou moc kyselé a ty se k hermelínu už tolik nehodí.

PŘÍPRAVA

Pomůcky: plech, alobal, nůž, lžička

  1. Hermelín potřete olejem, osolte a opepřete
  2. Zabalte ho do alobalu a vložte na gril

Na grilu: pečte 5 minut z každé strany

V troubě: pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 10-15 minut

  1. Vytáhněte sýr z trouby a nechte ho vychladnout, než si připravíte bagety. Zatím ho nerozbalujte. Za cca 10 minut krásně ztuhne a půjde dobře nakrájet. Možná si teď říkáte, proč se tedy pekl. Po upečení má jinou konzistenci a chuť, rozhodně to za tu práci navíc stojí:-).
  2. Bagetu nařežte na šikmo tlustší plátky
  3. Potřete brusinkovým džemem, na pokrytí budete potřebovat 1-2 lžičky džemu. Nešetřete:-).
  4. Vychladlý hermelín nakrájejte na plátky. Rozložte je na namazané bagety.

Můžete podávat jen tak nebo ozdobené petrželkou