Recept na jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Kombinace hermelínu a brusinky u nás doma vznikla úplnou náhodou. Na stole jsme měli grilovaný hermelín s bagetkou a také tam ležel brusinkový džem, protože jsme měli k obědu svíčkovou.
Nemohla jsem uvěřit jak se k sobě brusinky a hermelín hodí. Pro někoho je to možná známá kombinace, nicméně pro mě byla nová. Od té doby je u nás bageta s hermelínem a brusinkami častou večeří (hlavně v létě).
Je to rychlé, levné, snadné a neskutečně dobré. Ochutnejte, věřím že si tohle jídlo zamilujete stejně jako já.
SUROVINY
- 1 francouzská bageta
- 1 hermelín
- Brusinkový džem s kousky brusinek*
- Sůl
- Pepř
- Lžička oleje
*více se k tomu hodí sladší džem. Kupuji například v Bille, myslím, že je to značka Alnatura. Některé džemy jsou moc kyselé a ty se k hermelínu už tolik nehodí.
PŘÍPRAVA
Pomůcky: plech, alobal, nůž, lžička
- Hermelín potřete olejem, osolte a opepřete
- Zabalte ho do alobalu a vložte na gril
Na grilu: pečte 5 minut z každé strany
V troubě: pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 10-15 minut
- Vytáhněte sýr z trouby a nechte ho vychladnout, než si připravíte bagety. Zatím ho nerozbalujte. Za cca 10 minut krásně ztuhne a půjde dobře nakrájet. Možná si teď říkáte, proč se tedy pekl. Po upečení má jinou konzistenci a chuť, rozhodně to za tu práci navíc stojí:-).
- Bagetu nařežte na šikmo tlustší plátky
- Potřete brusinkovým džemem, na pokrytí budete potřebovat 1-2 lžičky džemu. Nešetřete:-).
- Vychladlý hermelín nakrájejte na plátky. Rozložte je na namazané bagety.
Můžete podávat jen tak nebo ozdobené petrželkou