Připravte si jemný krém z avokáda. Poslední rok bylo avokádo na mém jídelníčku tolikrát, že už to ani nespočítám. Poprvé jsem ho ochutnala teprve před pár lety a teď asi doháním dobu, kdy jsem avokádo ještě neznala. Je zdravé, plné dobrých tuků a také má jedinečnou chuť. Právě díky své chuti zazáří jak ve sladké, tak slané kuchyni. Dneska mám pro vás velice jednoduchý recept na čokoládový krém. Příprava vám zabere pár minut a výsledek vás mile překvapí.
Jako dítě jsem na pudingu vyrůstala a mám ho ráda dodnes. Akorát jsem mléko svařené se škrobem nahradila zdravějšími recepty jako je například tento puding z avokáda. Hlavně v létě jistě oceníte to, že se puding nemusí vařit. Kdo by taky chtěl zapínat troubu, když je venku 30 stupňů. Na přípravu avokádového pudingu budete potřebovat jen mixér a o to je jeho příprava mnohem příjemnější.
Popis: vegan, bez lepku, bez laktózy, bez rafinovaného cukru, nízký obsah cukru
Budete potřebovat:
- 1 avokádo
- 60g mandlového mléka
- 3 lžíce hořkého kakaa (20 g)
- 1 lžíce čekankového sirupu (nebo datlového)*
*použít lze i třtinový cukr, agáve sirup…
Příprava:
Avokádo rozpulte. Nůž zasekněte do pecky, pootočte a vyndejte tak pecku. Pomocí polévkové lžíce avokádo vydlabejte. Můžete ho rovnou dávat do mixéru.
Přidejte mandlové mléko, čekankový sirup i kakao. Mixujte do hladkého krému.
Avokádový puding můžete rovnou podávat nebo počkat až ztuhne. Dejte ho na pár hodin do lednice.
Ozdobte lesním ovocem nebo lístky čerstvé máty.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny
TIP: Máte nezralé avokádo? Rozhodně ho nedávejte do lednice, tam vám nedozraje. Zabalte ho do novin nebo látky a nechte ho dozrát při pokojové teplotě. Když není zabalené zraje rychleji na povrch a proto je pak na povrchu přezrálé a uvnitř syrové. Zabalením docílíte rovnoměrného zrání.