Zdravé brownies které jsou vyrobené z avokáda, špaldové mouky, kakaa a oslazené banánem a třtinovým cukrem. Klasické brownies jsou výborné, ale stejně dobré jsou i jejich zdravější varianty z řepy, avokáda, kadeřávku nebo sladkých brownies. Pomalu začínám mít pocit, že jdou brownies udělat snad ze všeho 😊Avokádo jsem si v poslední době oblíbila, nahrazuje v receptu většinu tuku. Samo o sobě tuk obsahuje a tak to úplně stačí . V avokádu najdete i zdravé omega 3 mastné kyseliny, vlákninu a je také bohatým zdrojem draslíku. Brownies z avokáda jsou připravené během chvilky. Jen vše smícháte a můžete dát do trouby. Přesně tyhle rychlé recepty bez dlouhé přípravy mám nejradši.
Avokádové brownies jsou výborné, vlastně ani nevím, jestli bych poznala rozdíl mezi brownies plných čokolády a brownies z avokáda. Můžete mi napsat do komentářů jak vám chutnaly nebo které brownies jsou vaše oblíbené😊
SurovinY
- 150g třtinového cukru
- 120g zralého avokáda (1 střední)
- 75g špaldové mouky
- 40g hořkého kakaa
- 40g másla
- 1 větší banán
- 2 vejce vel. M
Příprava
- Banány rozmačkejte vidličkou. Přidejte zbytek surovin a dobře promíchejte.
- Těsto rozlijte na na plech o velikosti A4 papíru. V případě velkého plechu počítejte, že budou opravdu hodně nízké a je dost těžké trefit správnou dobu pečení. (zkuste 10 minut a od té doby po chvilkách kontrolujte)
- Pečte na 175 stupňů asi 20 minut. Těsto má být na povrchu upečené, ale uvnitř stále mokré (nikoliv tekuté).
- Plech vytáhněte z trouby a nechte ještě několik minut zpevnit. Poté teprve nakrájejte na kousky a podávejte.