Ráda vymýšlím nové recepty, protože jíst něco co nikde nekoupíte je skvělý pocit. Když jsem naposledy vyráběla arašídové máslo slazené medem napadlo mě, jak by asi chutnal arašídový med? Samozřejmě jsem musela přijít na správný poměr aby se zachovala konzistence medu a také aby byly obě složky vyvážené. Netrvalo to dlouho a arašídový med byl hotový. Používám ho jako pomazánku na vánočku nebo jiné sladké pečivo. Díky dlouhé trvanlivosti obou složek má navíc velice dlouhou trvanlivost a to i při pokojové teplotě.
Suroviny
- 100g medu
- 50g arašídového másla (hladkého bez kousku arašídů)
Příprava
- Arašídové máslo vyndané z lednice nechte nejdříve při pokojové teplotě povolit. Bude se s ním lépe pracovat a také ušetříte čas strávený dlouhým mícháním.
- Změklé arašídové máslo smíchejte s medem. Míchejte dokud se obě složky nepropojí.
- Když máte promícháno přeneste arašídový med do připravené sklenice nebo jiného obalu.
Použití: do smoothies, na pečivo, jako poleva na sušenky, dorty nebo jiné sladké dobroty
Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě
Trvanlivost: v lednici 6 měsíců, při pokojové teplotě 1-2 měsíce