Arašídové máslo je máslo smíchané s normálním a arašídovým máslem. Spojením těchto dvou surovin získáte máslo s příchutí arašídů které se hodí ke všem druhům pečiva. Nejvíce mi ale chutná s vánočkou nebo loupáky, to je dobrota.
Suroviny
- 30g másla
- 15g arašídového másla
*5g cukr moučka (volitelné)
Příprava
- Máslo rozpusťte nebo nechte co nejvíce změknout.
- Přidejte arašídové máslo a dobře promíchejte.
- Ochutnejte jestli je pro vás máslo dostatečně sladké. Pokud ne vmíchejte trošku moučkového cukru.
- Arašídové máslo uložte do uzavíratelného obalu.
Použití: k namazání pečiva. Také při pečení nebo v případě lívanců, vaflí a podobných sladkých receptů můžete vyměnit máslo za máslo arašídové. Účinek bude stejný, ale díky arašídovému máslu bude bude mít těsto a tedy i hotový pokrm arašídovou chuť.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: stejná jako trvanlivost použitého másla