Dneska mám pro vás recept na pořádně nacpané americké hotdogy! Tohle jídlo doma milujeme, a proto ho dělám docela často (možná až moc😊). Samozřejmostí jsou domácí housky, protože v obchodě je prakticky neseženete a když už, tak nejsou moc dobré.

 

Rozdíl mezi párkem v rohlíku a hotdogem

Párek v rohlíku vypadá vedle hotdogu dost uboze  – je to jen rohlík a párek + kečup/hořčice (to ale neznamená, že si občas nedám:-)). Zato hotdogů je tolik druhů – sýrové, s vajíčkem, BBQ, Chilli hotdogy s Jalapeňos…Řekla bych, že je výběr je srovnatelný s výběrem hamburgerů.

 

Včera jsem dělala hotdogy s vajíčkem, smaženou cibulkou, sýrem, salátem a rajčetem (říkala jsem vám, že budou pořádně nacpané) a byla to neskutečná dobrota. Každý jsme snědli dva, a to úplně stačí, to mi věřte😊. Zbytek jsme snědly až dneska na oběd. Jsou dost syté díky náplni, takže alespoň nesníte tolik pečiva po kterém se prý tak tloustne😊.

Jestli chcete vyzkoušet tuhle americkou klasiku, neváhejte. Je to opravdu jednoduchý recept, a i s pečením housek vám to zabere mnohem méně času, než byste čekali!

 

 

Suroviny

  • 8 domácích hot dog housek (recept)
  • 8 kuřecích párků*
  • Cherry rajčata
  • 8 vajíček (stačí i 4)
  • Strouhaný čedar, plátkový tavený čedar nebo parmezán**
  • Salát
  • Kečup
  • Smažená nebo karamelizovaná cibulka – recept (smažená se dá koupit v Ikee, Icelandu apod.)

*jsou to ty menší, akorát se vejdou do housky. Koupila jsem balení po 8 kusech, tak to akorát vyšlo na počet housek.

**plátkový tavený čedar- prodává se v balení, světlý nebo žlutý a uvnitř je balený po jednotlivých plátcích. Používám ho ráda, protože se rozteče rychleji než ostatní sýry a vytvoří v hotdogu takovou sýrovou omáčku. Kupuji ho v Lidlu.

 

Housky

Hot dog housky jsou základ. Protože se dají špatně sehnat, začala jsem si je péct doma. Věřte mi, že takovéto housky v obchodě nekoupíte! Kynou jen 10 minut, takže máte za chvilku hotovo

Housky na hotdogy (odkaz)

 

Příprava:

Jako první si dávám ohřát párky. Jen je dám do hrnce a zaliju vroucí vodou z rychlovarné konvice. Než vše nakrájím, budou akorát ohřáté. Jen je zakryjte pokličkou, ať nechladnou.

Rajčátka pokrájejte nadrobno, stejně tak i salát.

Z vajíčka udělejte volské oko, akorát ho před nalitím lehce promíchejte, ať žloutek praskne a rozlijte ho tak, aby bylo dlouhé jako vaše housky. Peču ho nasucho na palačinkovači, přijde mi, že bez oleje chutná mnohem lépe.

 

Housky podélně rozřízněte, ale ne úplně – asi tak od ¾

Dovnitř stříkněte trochu kečupu, vložte volské oko, plátek sýra a na to párek.

Nakonec přidejte nadrobno pokrájený salát, rajčátka a posypte cibulkou. Jestli nemáte držák na hotdogy nebo nějaký stojánek, je lepší si naplnit jen jeden a hned ho sníst. Při položení na talíř se akorát všechny náplň vysype.

 

Chilli kečup

Mám ráda chilli, a tak si míchám různé vlastní omáčky. Tentokrát jsem dělala chilli kečup. Je to jen kečup smíchaný s mletým chipotle práškem (má sladce uzenou chuť), k tomu trochu cukru, soli a je to.

Minule jsem si kečup dělala tak, že jsem nechala zkaramelizovat cibulku s cukrem, přidala kečup a mletý jalapeňo prášek.

 

Jalapeňo hotdogy

Hot dog houska, plátek čedaru (může být plátkový tavený čedar), nakládané Jalapeňo od Chilli doctor), kečup

Do housky dejte kečup, pak párek, na to plátek čedaru (můžete ho i nastrouhat) a nakonec několik plátků jalapeňos.

 

Jak to udělat, aby vám hotdog po položení nepadal do stran?

Dá se na to koupit stojánek u Tescomy, tedy jestli je ještě prodává. Já jsem ten, co mám teď dostala od Jardy – je klempíř, tak mi ho vyrobil, abych mohla plnit více hotdogů najednou.

 

 

Karamelizovaná cibulka