Amarant je dost opomíjený, a to je škoda. Dá se z něj připravit tolik skvělých receptů. Třeba tenhle pudink.

Jelikož ráno nestíhám připravovat nějaké složité snídaně, připravuju si je většinou večer předtím. Tenhle pudink se dá uvařit dopředu, rozdělit do skleniček a máte na několik dnů vystaráno. Podle chuti pak můžete přidat ovoce, kakao, granolu, skořici…cokoliv na co zrovna budete mít chuť😊

 

Suroviny:

 

Amarant nejdříve propláchněte vodou. Poté ho dejte do malého hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (já jsem dala asi 250 ml). Vařte na střední teplotu 30 minut. Občas promíchejte. Kdyby se voda vyvařila, ještě trochu přilijte. Ve výsledku budete mít hustou kaši.

Do ještě horkého amarantu vmíchejte pšeničný sirup, zalijte mlékem a rozmixujte.

Podávejte teplý nebo studený ozdobený ovocem, granolou nebo oříšky.

 

Obměny:

Přidejte hořké kakao, ozdobte banánem a kousky hořké čokolády

Podávejte se skořicí a jablkem