Tentokrát jsem se krapet rozjela a připravila ne jedno, ale hned plný stůl indického jídla😊. Myšlenka byla, že to sníme ten den. Nakonec jsme to jedli celé dva dny:-D.
Další recept v rámci Cesty kolem světa, kterou jsem spustila loni je jídlo Aloo Gobi. Má více podob, takže vás čeká i více receptů. Dělala jsem hned dva druhy.
Co znamená název Aloo Gobi? Jednoduše to znamená brambory a květák, tedy to, z čeho je jídlo připravené.
Myslím, že tohle jídlo bude chutnat i těm, kteří indickou kuchyni moc nemusí. Navíc je to bezmasé….vždy nemusím mít maso každý den😊.
Budete potřebovat:
- 600g brambor
- 300g květáku (čerstvý, ne mražený)
- 170g pasírovaných rajčat
- 100ml vody
- 45g krupicového cukru
- 14g soli
- 4-5 cherry rajčátek
- 1 cibule
- 1 lžíce ghí
- 2 lžičky mé směsi Garam masala (recept je tady na blogu)
- 1 lžička sušeného zázvoru Koření Králů
- 1 a1/2 lžičky mletého koriandru (kupuji na Shams.cz, protože prodávají velké balení, které se vyplatí)
- 1 lžička chilli vloček nebo 1 sušené chilli paprička nebo chilli podle chuti (vše mám od Chilli doktora)
- ½ lžičky mleté kurkumy, také ze Shams
- ½ lžičky mletého kmínu
- Volitelné: 2 stroužky česneku
Jako bonus mám pro vás SLEVU na koření. Už nějaký ten rok nakupuji na www.korenikralu.cz , Nyní mám i
slevový kód VERONIKA15, tak ho můžete využít. Seženete tam klasiku jako je kmín, pepř, ale i koření Adžika, chlebové koření, různé kořenící směsi, mlýnky s čokoládou a další. Líbí se mi, že máte na výběr jestli chcete sáček nebo kořenku, to je skvělé. Vše je na výběr v různě velkých baleních, což je super u koření, které používáte ve velkém:-)
Postup:
Květák natrhejte na růžičky. Vařte od vodu varu 5-6 minut. Sceďte. Nechte okapat. Později se ještě bude vařit, tak aby nebyl moc. Ideálně by měl být ještě trochu křupavý.
Cibuli dejte do pánve a opečte na ghí nebo oleji, stačí krátce.
Přidejte brambory nakrájené na 2cm kostky, koření a 2 minuty míchejte. Sporák jsem měla na 6 stupni z 9.
Zalijte pasírovanými rajčaty, dále přidejte i nakrájená cherry rajčata a vodu. Vařte pod pokličkou 7 minut.
Přidejte květák a pokračujte další 3 minuty nebo do změknutí brambor. Raději to hlídejte, brambory se nesmí rozvařit.