Letos mi vyrostlo tolik krásné bazalky, že jsem začala hledat kde všude jí můžu použít. Naštěstí se bazalka nepoužívá jen ve slané kuchyni, ale i do nápojů a sladkých jídel. Tím se možnost využití bazalky značně rozrůstá. V létě mám ráda společnost ledových nápojů a tak jsem si z bazalky připravila limonádu. Také jsem přidala borůvky, med a citrónovou šťávu. Příští rok jí určitě zasadím zas, aby zase bylo na pizzu, do těstovin a ještě zbylo na tuto lahodnou limonádu 😊
Surovin
- 200ml perlivé vody
- 25g borůvek
- 5 listů čerstvé bazalky
- 1 lžíce medu
- Šťáva z půlky citrónu
Příprava
Borůvky rozmačkejte vidličkou, přidejte bazalku promnutou mezi prsty (uvolní se vůně), med, citrónovou šťávu a vše zalijte perlivou vodou. Podávejte s ledem.
Na ozdobu můžete použít kolečka citrónu nebo pár lístků bazalky.