Letos mi vyrostlo tolik krásné bazalky, že jsem začala hledat kde všude jí můžu použít. Naštěstí se bazalka nepoužívá jen ve slané kuchyni, ale i do nápojů a sladkých jídel. Tím se možnost využití bazalky značně rozrůstá. V létě mám ráda společnost ledových nápojů a tak jsem si z bazalky připravila limonádu. Také jsem přidala borůvky, med a citrónovou šťávu. Příští rok jí určitě zasadím zas, aby zase bylo na pizzu, do těstovin a ještě zbylo na tuto lahodnou limonádu 😊

Surovin

  • 200ml perlivé vody
  • 25g borůvek
  • 5 listů čerstvé bazalky
  • 1 lžíce medu
  • Šťáva z půlky citrónu

 

Příprava

Borůvky rozmačkejte vidličkou, přidejte bazalku promnutou mezi prsty (uvolní se vůně), med, citrónovou šťávu a vše zalijte perlivou vodou. Podávejte s ledem.

Na ozdobu můžete použít kolečka citrónu nebo pár lístků bazalky.