Zdravé avokádové sušenky, které si můžete dopřát bez výčitek. Neobsahují rafinovaný cukr a dokonce ani máslo. Máslo totiž nahradilo avokádo, je plné zdravých tuků a tak máslo bez problému nahradí. Místo mouky jsem použila rozmixované ovesné vločky aby sušenky měly vysoký obsah vlákniny.
Suroviny
-
- 260g zralého avokáda (1 střední)
- 60g třtinového cukru
- 50g ovesné mouky (tedy ovesné vločky rozmixované na prášek)
- 45g hořkého kakaa
- 1 vejce
- 2 lžičky agáve sirupu (nebo medu)
- 1/2 lžička jedlé sody
- Špetka soli
Volitelné:
- Kousky hořké čokolády
Příprava
- Avokádo rozmačkejte na kaši. Přidejte vodu, vejce a med. Šlehejte, dokud nevznikne hladká pasta nebo rozmixujte.
- Přidejte třtinový cukr, ovesnou mouku, hořké kakao, sůl a jedlou sodu. Ovesnou mouku vyrobíte rozmixováním ovesných vloček na prášek.
- Z těsta tvořte pomocí dvou lžic hromádky na plechu vyloženým pečícím papírem. Nechte je tak jak jsou, když je nezmáčknete budou pěkně vysoké.
- Pečte předehřáté troubě na 175 stupňů 10-12 minut. Až bude špejle čistá můžete sušenky vytáhnout.
Skladování: v lednici nebo mrazáku
Trvanlivost: 1 týden v lednici, 1 měsíc v mrazáku