Ochutnejte doma vyrobený Twister s kuřecím masem a majonézovým dresingem. Tortilu naplníte osmaženým nebo grilovaným kuřecím masem, kukuřicí, salátem a rajčaty. Skvělá volba jako rychlá a lehká večeře nebo na letní grilovačku.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 100g mražené kukuřice
- 8-16 listů salátu lolo biondo nebo ledového salátu
- 8 velkých tortil (domácí nebo kupované)
- 4 rajčata
Dresing:
- 150g majonézy
- 1 lžička cukru
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 lžičky soli
+sůl na osolení masa
Místo dresingu můžete použít i klasickou neochucenou majonézu
Příprava
- Mraženou kukuřici zalijte vroucí vodou a nechte po dobu přípravy stát. Nebo jí můžete krátce povařit.
- Ze salátu odtrhněte listy a omyjte je (oschlé listy nepoužívejte). Trochu s nimi zaklepte ať se zbavíte přebytečně vody a pak je nechte v sítu okapat. Kdyby na nich bylo hodně vody naředilo by to majonézu a ta by pak vytékala ven. Množství salátu na naplnění tortil závisí na jejich velikosti. Když jsou menší dávám do každé tortily dva. U hodně velkých stačí jeden.
- Rajčata nakrájejte na širší měsíčky.
- Na dresing smíchejte všechny ingredience ze seznamu. Nechte chvilku stát, aby se cukr rozpustil a poté dobře promíchejte. Ochutnejte a podle chuti klidně přidejte více cukru nebo jiné složky na dresing.
- Kuřecí maso nakrájejte na medailonky. Nechte je širší, tak 2-3 centimetry. Maso osolte a opepřete. Majonéza je osolená, soli tedy stačí jen trochu.
- Pánev rozpalte a maso na ní smažte dozlatova. Maso můžete smažit úplně nasucho nebo použijte lžičku nebo dvě olivového oleje. Z každé strany je to tak 3 minutky, ale u každé pánve a sporáku to bude trvat jinak.
- Tortily na pár sekund zahřejte v mikrovlnce nebo je na chvilku položte na rozpálenou pánev. Nechávám je tam 10 sekund, jen aby byly teplé. Budou pak tvárnější a nebudou se lámat. Když je přehřejete ztvrdnout a už je neohnete.
- Doprostřed tortily dejte salát. Lolo biondo má krásně kudrnatý povrch a když bude vykukovat z tortily vypadá to krásně.
- Salát posypte kousky rajčat, vychladlou kukuřicí a kousky masa.
- Majonézový dresing můžete nalít na salát nebo až na poslední vrstvu, tedy maso.
- Spodní část trochu ohněte nahoru přes náplň a pak teprve začněte rolovat. Zabrání to vypadávání náplně. Tortilu přehněte, přetočte přes náplň, možná jí budete muset prsty trochu zastrčit. Chce to balit pevně, ale ne zase moc.
- Každou tortilu můžete do třičtvrtě zabalit do alobalu. Dresing nevytéká ven a twister se snadněji jí. Alobal balte stejně jako tortilu. Položte jí doprostřed alobalu a nejdříve přehněte přes tortilu spodní část. Pak teprve zarolujte. Je to kvůli vytékání náplně. Majonéza je slaná a po chvilce kontaktu se zeleninou se naředí. Uvidíte co vám více vyhovuje jestli zabalená do alobalu nebo nezabalená.
TIP: Omylem jste tortily přehřály a jsou tvrdé? Můžete je využít jako křupavé placky. Naplnit je zeleninou, posypat sýrem nebo polít mexickou směsí na taco. Také je můžete nalámat a použít jako tortillové chipsy spolu se salsou nebo dipem.