Ledovou čokoládu si nejde nezamilovat. Okamžitě se začne v puse rozpouštět díky obsaženému kokosovému oleji a to je asi to co na ni nejvíce miluju. Když do ledové čokolády přidáte tyčku nebo nanukové dřívko a dáte čokoládu ztuhnout do lednice získáte super lízátko.
Suroviny
Lízátka z hořké čokolády:
- 60g hořké čokolády
- 40g kokosový olej
Lízátka z mléčné čokolády:
- 100g mléčné čokolády
- 40g kokos. oleje
Dále budete potřebovat:
- Lízátkové tyčky (nebo dřívko na nanuky)
- Silikonová forma na pralinky (čokoláda půjde dobře vyndat a je tak akorát malá)
- Kolíček na prádlo (díky ni tyčky nespadnou)
Příprava
- Čokoládu s kokosovým olejem rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce. Mikrovlnku zapněte na 15 sekund, promíchejte a opakujte, dokud nebude čokoláda rozpuštěná. Většinou je to otázka 30 sekund.
- Čokoládu a kokosový olej dobře promíchejte a můžete přejít k plnění formiček.
- Připravte si formu. Pokud jste jí umývali vytřete jí do sucha. Směs na ledovou čokoládu rozlijte do přihrádek ve formě. Nejdříve ale formu podložte tácem, aby se při přenášení čokoláda nerozlila.
- Do každé čokolády zapíchněte tyčku na lízátka. Sama držet nebude a proto jí těsně nad formou chytněte do kolíčku na prádlo. Kolíčky směřujte tak, abyste mohli přichytit všechny čokolády ve formě.
- Formu přeneste do lednice a nechte čokoládu minimálně hodinu ztuhnout.
- Po ztuhnutí vyklopte z formiček a uložte do uzavíratelného obalu. Lízátka z ledové čokolády se skladují v lednici, protože velice rychle tají.
- Každé lízátko můžete ještě zabalit do kousku barevného nebo jen stříbrného alobalu.
Skladování: v lednici. Mimo lednici čokoláda velice rychle taje
Trvanlivost: 1 měsíc