Sušené pomeranče nebo mandarinky se budou hodit až se pustíte do vánoční výzdoby. Nádherně voní a hezky vypadají. Provlečené stužkou je používám jako ozdobu na stromeček nebo když je prošiju provázkem dělám z nich řetězy. Dále je můžete přilepit pomocí tavící pistole do adventního věnce a určitě vás ještě napadne spousta dalších věcí, jak je použít. Pomeranče suším v troubě, ale pokud máte sušičku usušit je můžete i v ní.
Suroviny
- Pomeranče (nebo mandarinky)
Příprava
- Pomeranč nakrájejte na silnější plátky. Já jsem z 1 pomeranče udělala 8 plátků. Když jsou plátky moc tenké je snadnější pomeranče připálit (budou tmavě hnědé namísto oranžové).
- Plátky rozložte na plech. Není nutné používat pečící papír, ale já ho přeci jen pro jistotu používám.
- Sušte v troubě na 100 stupňů asi tak 4 hodiny – horní i dolní ohřev bez větráčku. V polovině pomeranče otočte. Dávám je na střední rošt, aby byly pěkně uprostřed. U každé trouby je to ale jiné tak pomeranče hlídejte. Nemají být hnědé, ale oranžové.
Použití: jako ozdoba na stromek, do adventního věnce, k tvorbě vánočních ozdob…
Skladování: v suchu