Jednoduchá vánoční sladkost nebo cukroví, jestli se to tak dá nazvat. Na výrobu těchto vánočních stromečků budete potřebovat jen tři suroviny: preclíkové tyčinky, čokoládu nebo polevu a barevné sypání. Slaný preclík s čokoládou je skvělá a chutná kombinace kterou jsem si v posledních letech zamilovala. Když stromek ještě posypete barevným zdobením bude vypadat opravdu nádherně.

Suroviny

  • Preclíkové tyčky
  • Poleva nebo čokoláda
  • Barevné sypání

Příprava

  1. Čokoládu nebo polevu rozpusťte. Normálně používám čokoládu, ale pokud chcete, aby lízátka vydržely bez problému i pokojovou teplotu použijte polevu nebo čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Když použijete levnější čokoládu nebo bílou jde to také, ale budete lízátko po vytažení lednice během chvilky sníst (což vlastně také nevadí😊). Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. V mikrovlnce to trvá tak 30 sekund, ale po 15 sekundách jí promíchejte.
  2. Připravte rovný tác nebo prkénko. Dejte na něj pečící papír. Důležité je, aby papír nebyl zmuchlaný jinak se na něm bude preclíková tyčinka zdvihat.
  3. Rozpuštěnou čokoládou nakreslete tvar stromečku. Můžete ho udělat celý vyplněný nebo jako já jen vlnovky.
  4. Doprostřed stromku položte tyčinku a lehce přitlačte.
  5. Na závěr stromek posypte barevným sypáním.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 den. Při delší době tyčinka zvlhne. Lepší je nechat ztuhnout stromeček v mrazáku nebo lednici ztuhnout, vyndat a pustit se do jídla.