Tatranky jsou už od dětství moje oblíbená sušenka. Když jsem už dělala oreo máslo řekla jsem si proč si neudělat máslo i z tatranek? Mě vyhovuje tento poměr, ale přidáním více či méně másla můžete chuť másla ještě upravit. Doporučuji použít tatranky s příchutí lískových ořechů, s těmi máslo chutná nejlépe.

Suroviny

  • 90 g lískooříškové tatranky (2 kusy)
  • 40g másla
  • 10g cukr moučka (volitelné)

Příprava

  1. Tatranku rozdrťte vidličkou nebo rozmixujte v robotu. Záleží na vás jestli chcete v máslu kousky sušenek nebo ne.
  2. Přidejte máslo a promíchejte. Podle chuti můžete přidat i moučkový cukr.
  3. Ochutnejte, jestli vám takto máslo vyhovuje nebo jestli chcete přidat další máslo.
  4. Když jste s chutí spokojeni přendejte máslo do čisté sklenice a dejte ztuhnout do lednice.

 

Použití: jako sladká pomazánka na pečivo, sušenky

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 měsíc