Voňavá vánoční sirup s perníkovým kořením si můžete připravit hned z několika důvodů. Můžete si z něj připravit vynikající horkou perníkovou čokoládu nebo jiné horké nápoje, ale také si s ním polít lívance. Vůně perníku je to na co se těším každý rok a protože jsem si jí chtěla užít po celé svátky a ne jen při pečení perníčků, vytvořila jsem ze základního cukrového sirupu tento úžasný perníkový sirup.

Suroviny

  • 150ml vody
  • 80g cukru
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička kukuřičného škrobu (nebo více)
  • 1 lžička melasy (volitelné)

Příprava

  1. Vodu s cukrem, kořením a melasou přiveďte k varu.
  2. Kukuřičný škrob rozmíchejte v lžíci studené vody. Když se voda vaří vylijte do ní misku se škrobem.
  3. Sirup začne okamžitě houstnout, pokračujte ve vaření další 2 minuty.
  4. Sirup můžete přecedit, pokud v něm nechcete koření, nutné to ale není.

 

Použití: na přípravu horké perníkové čokolády, lívance, zmrzlinu, koktejly

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 týdny