Voňavá vánoční sirup s perníkovým kořením si můžete připravit hned z několika důvodů. Můžete si z něj připravit vynikající horkou perníkovou čokoládu nebo jiné horké nápoje, ale také si s ním polít lívance. Vůně perníku je to na co se těším každý rok a protože jsem si jí chtěla užít po celé svátky a ne jen při pečení perníčků, vytvořila jsem ze základního cukrového sirupu tento úžasný perníkový sirup.
Suroviny
- 150ml vody
- 80g cukru
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička kukuřičného škrobu (nebo více)
- 1 lžička melasy (volitelné)
Příprava
- Vodu s cukrem, kořením a melasou přiveďte k varu.
- Kukuřičný škrob rozmíchejte v lžíci studené vody. Když se voda vaří vylijte do ní misku se škrobem.
- Sirup začne okamžitě houstnout, pokračujte ve vaření další 2 minuty.
- Sirup můžete přecedit, pokud v něm nechcete koření, nutné to ale není.
Použití: na přípravu horké perníkové čokolády, lívance, zmrzlinu, koktejly
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 2 týdny