Zkoušeli jste už ze snídaňových cereálií vyrobit sušenky? Pokud ne tak určitě vyzkoušejte. Na výrobu budete potřebovat čokoládové kuličky, bílé maršmalouny a čokoládu. Maršmalouny rozehřejete v mikrovlnce a když se nafouknout jako balón přidáte čokoládové kuličky. Vznikne z toho lepivé cosi, ale po chvilce míchání budou kuličky slepené a můžete začít tvarovat čtverečky. Je to rychlé a hlavně taky chutné. Dětem určitě zachutnají (a nejen dětem). Mají dlouhou trvanlivost takže si jich můžete vyrobit víc než je v receptu. Hodí se jako svačina do školy, na výlety nebo sladká svačinka.
Suroviny
- 40g čokoládových kuliček (1 hrnek nesquika nebo jiných čoko kuliček)
- 40g bílých maršmalounů (1 hrnek)
- 4 kostky mléčné čokolády
Příprava
- Mísu vhodnou do mikrovlnky vytřete lžičkou oleje. Používám plastovou, když bonbony zaschnout můžete je setřít a mísa je čistá. Olej zabrání maršmalounům přilepit se na okraje (alespoň trochu)
- Roztavte je spolu s pokrájenou čokoládou v mikrovlnce v 15 sekundových intervalech. Bonbony se opravdu hodně nafouknout. Trvalo mi to celke 30 sekund. Po promíchání se roztečou a to je přesně to co potřebujete.
- Čokoládové kuličky nasypte na nafouknuté maršmalouny s čokoládou a promíchejte. Hodně rychle to začne tuhnout takže si musíte pospíšit. K míchání je nejlepší použít silikonovou stěrku nebo něco ze silikonu, nebude se vám to na ni lepit (a když už tak to jde snadno sundat).
- Pokud ještě nemáte úplně promícháno můžete je znovu dát na 15 sekund do mikrovlnky.
- Tuto „hmotu“ vysypte na plech vyložený pečícím papírem anebo na silikonový vál.
- Prsty si namočte do vody a rozprostřete hmotu do rovnoměrné vrstvy vysoké asi tak jako je výška kuliček. Můžete si válečkem potřeným trochou oleje a rozválet těsto do stran.
- Snažte se vytvořit obdelník nebo čtverec aby se vám to pak dobře krájelo.
- Když máte hotovo nechte hmotu ztuhnout. Můžete to urychlit lednicí nebo nechat tak hodinku na lince.
- Ostrým nebo zubatým nožem rozkrájejte na čtverečky.
- Přendejte do krabičky nebo sáčku.
Skladování: v lednici i při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 měsíc